Search for content, post, videos

Cuvintele magice care-ti pot transforma relatia de cuplu

Nu este vorba de „Te iubesc!” si nici de „Iti multumesc!”, desi si acestea au efecte asupra relatiei amoroase.

„Te iubesc!” si „Iti multumesc!” sunt doua concepte care merita a fi repetate oricand se dovedesc a fi oportune intr-o relatie de cuplu. Ele transmit implicare, daruire, respect si, bineinteles, iubire partenerului caruia ii sunt adresate. Insa pentru a mentine, pe termen lung, o relatie armonioasa de cuplu este nevoie de ceva in plus fata de iubire, cu atat mai mult cu cat „Te iubesc” si varianta scurta „Merci” pot intra intr-o rutine neplacuta, pierzandu-si impactul.

„Ai dreptate!” sau „Ai avut dreptate!”, indiferent de forma temporala a verbului, aceasta formula este, in esenta, mai puternica decat „Te iubesc!” sau „Multumesc!” repetate zi de zi, de nu stiu cate ori.

In momentul in care spui partenerului „Ai dreptate” sau „Ai avut dreptate” tu, practic, recunosti in mod sincer ca, intr-o anumita situatie, acesta a stiut mai bine decat tine si ca tu, cel mai probabil, esti constient ca ai gresit.

Mai mult, „Ai dreptate” sau „Ai avut dreptate” denota faptul ca ti-ai ascultat cu atentie partenerul in discursul sau, depasind acel „Imi pare rau” deseori spus cu jumatate de gura, uitandu-te in alta parte, doar ca sa inchei o discutie. Spunand „Ai dreptate” sau „Ai avut dreptate” arati, practic, ca ai fost capabil sa-ti ridici privirea din telefon/tableta/televizor pentru cateva secunde, sa analizezi situatia si sa recunosti ca partenerul tau a avut o abordare mai inteleapta decat a ta intr-o anumita privinta. Pentru o lume vesnic conectata la ceva electronic si pentru o societate in care fiecare individ stie mai multe decat celalalt este un mare pas inainte!

Totodata, prin cuvintele „Ai dreptate” sau „Ai avut dreptate” marturisesti ca nu esti un om perfect, care le stie pe toate, reusind totodata sa-ti asumi propriile limite. In felul acesta, cu fiecare moment in care marturisesti ca celalalt a avut dreptate, vei putea accepta si tu la randul tau ca nu toate depinde de tine, ca nu poti controla totul, ca este acceptabil sa gresesti si ca nu trebuie sa te condamni pe tine insuti pentru fiecare situatie care nu a avut rezultatul asteptat.

Si cel mai important, prin „Ai dreptate” sau „Ai avut dreptate” deschizi calea partenerului catre acelasi tip de constientizare, il incurajezi practic sa faca la fel!

Poate nu esti pregatit pentru a spune „Ai dreptate” sau „Ai avut dreptate” pe un subiect dificil, greoi, dar poti incepe cu lucrurile simple: „Am pus un praf de scortisoara in cafeaua mea cu lapte. Ai dreptate! E delicioasa!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *