Search for content, post, videos

Cum trec cuplurile fericite peste o cearta

Modul in care se cearta cuplurile poate determina daca argumentele lor sunt daunatoare sau daca duc la un rezultat pozitiv in relatia lor. Iata cateva reguli de respectat in urmatoarea cearta.

Un mediu pozitiv minimalizeaza certurile destructive

Creeaza mediul potrivit ca atunci cand izbucneste o cearta sa nu fie coplesitoare. Pentru a face asta, partenerii trebuie sa isi raspunda in mod pozitiv. Cu totii ne dorim sa iubim si sa fim iubiti, sa fim vazuti, auziti, cunoscuti. Aceste dorinte sunt un apel pentru atentie. Zilnic, cand impartasim un gand, o observatie, un „te iubesc” cu cel de langa noi ne asteptam sa ne raspunda razand, zambind sau sa ne imbratiseze. Cuplurile care au interactii pozitive creeaza o atmosfera care ii va ajuta in viitoarele certuri.

Evita comportamentul destructiv care inrautateste situatia

Evitarea celui de langa tine, inchiderea in sine, pastrarea secretelor sau neatentia sunt detrimentale pentru tine si relatia ta. Cand esti acolo, dar nu esti prezent si nu esti constient de dorintele tale reale te certi din motive irelevante, cum ar fi politica, sport, motive care nu au legatura cu problemele voastre reale. Acest comportament poate distruge o relatie.

Unul nu este mai vinovat decat celalalt

Indiferent de cine incepe cearta, amandoi aveti o parte in ea, asa ca atunci cand dai vina pe o singura persoana din relatie, aminteste-ti ca cel mai mare procent de vina pe care il poti atribui este 50%. Sunteti impreuna in aceeasi relatie, iar daca va doriti sa va rezolvati problemele trebuie sa impartiti vina.

Nu te baza pe partenerul tau pentru propria fericire

Nu este responsabilitatea partenerului tau sa te faca fericita, este a ta. Bineinteles ca trebuie sa ne sustinem partenerii, insa daca iti doresti ceva diferit este de datoria ta sa obtii acel ceva.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *