Search for content, post, videos

Cum stii ca partenerul de insala? Iata 10 adevaruri despre infidelitate!

Fiecare om are propriile conceptii asupra infidelitatii, aparute in urma celor invatate in familie si a propriei experienta de viata.

Dar cat din ceea ce stim despre inselat este, de fapt, adevarat?!

 

Iata cateva fapt dovedite stiintific de antropologi, psihologi si chiar neurologi in ceea ce priveste infidelitate!

 

1. Barbatii insala chiar daca sunt multumiti de casnicie

 

56% din barbatii care insala erau multumiti de casnicie, in momentul in care au calcat stramb, arata un studiu efectuat de Helen Fisher, antropolog si biolog la Universitatea Rutgers din New Jersey (SUA). Comparativ cu reprezentantii sexului tare, doar 34% din femeile adultere se declarau multumite de relatie de cuplu sau chiar fericite in casnicie in momentul comiterii actului de infidelitate. Totodata, in timp ce barbatii gasesc scuze de natura sexuala pentru aventurile lor extraconjugale, au sanse mai mici de a se indragosti pe amanta, spre deosebire de femei care au tendinta de a pune suflet in relatia din afara casatoriei.

 

2. Femeile dau vina pe singuratate pentru actele de infidelitate

 

Motivul invocat cel mai des de femeile adultere este singuratatea in doi. In timp ce barbatii cauta sa suplineasca un gol, o lipsa de atentie sexuala, femeile incearca sa umple un vid emotional pe care il simt relatia de casatorie prin aventura extraconjugala. Femeile relationeaza emotional cu amantul, care le ofera acea caldura si tandrete de care sunt lipsite in casnicie.

 

3. Inselatul nu este principala cauza de divort

 

Desi inselatul este principala cauza pentru care cuplurile necasatorite se despart, nu este si cazul cuplurilor deja casatorite. Acestea din urma invoca mai des incompatibilitatea si lipsa comunicarii drept cauze pentru divort, decat actele de infidelitate.

 

4. 25% din barbatii casatoriti au inselat, cu siguranta, cel putin o data

 

Potrivit statisticilor obtinute de la Asociatia Americana pentru Casatorie si Terapie Familiala, 25% din barbati au marturisit ca au facut cel putin o data sex cu o alta persoana in afara de sotie, in timp casniciei. Daca ar fi sa includem si sarutul sau alte acte sexuale care nu presupun penetrare, procentul barbatilor care au inselat se ridica la 45.

 

5. 15% din femeile casatorite au calcat stramb, cu siguranta, cel putin o data

 

Potrivit acelorasi statistici, 15% din femei au marturisit ca si-au inselat sotul cel putin o data in timp mariajului. La fel ca in cazul barbatilor, daca e sa punem la socoteala si alte gesturi sexuale ce nu presupun penetrare, procentul femeilor care au calcat stramb se ridica la 35%.

 

6. Persoanele cu nivel mai mic de educatie insala mai des

 

Cu cat o persoana este mai educata si are mai multe studii, cu atat scad sansele ca aceasta sa calce stramb, arata studiului “National Marriage Project” din SUA. Pe parcursul anilor 2000-2010, 13% din persoanele casatorite si voluntare la studiu, care au terminat o facultate, au comis acte de infidelitate, comparativ cu 19% din persoanele casatorite si cu studii medii si fata de 21% din oamenii casatoriti care au renuntat la scoala inca din timpul liceului.

 

7. Sunt mai putin riscuri ca o femeie sa insele daca are venitul lunar mult mai mic de cat al sotului

 

Cu cat venitul lunar al femeii este mai mic fata de cel al sotului, cu atat exista riscuri mai mici ca sotia sa comita acte de infidelitate, arata un studiu efectuat la Universitatea Cornell, care explica fenomenul prin faptul ca ea are mai putine oportunitati de a cunoaste oameni noi, potentiali parteneri extraconjugali, si prin faptul ca nu vrea sa-si pericliteze nivelul de trai pe care il are langa sotul cu venituri mai mari decat ale ei.

 

8. Sunt riscuri mari ca barbatul sa insele daca sotia lui castiga mai mult decat el

 

Acelasi studiu efectuat la Universitatea Cornell a demonstrat ca barbatii care sunt total dependenti de veniturile sotiei risca de cinci ori mai mult sa calce stramb decat cei care au venituri egale cu sotia.

 

9. Barbatul tinde sa insele mai des daca este principalul sustinator al familiei

 

In mod ironic, studiul mentionat mai sus a aratat ca barbatii care isi sustin financiar familia, de unii singuri, sunt mai predispusi la inselat decat cei care contribuie in mod egal cu sotiile lor la cheltuielile case si la cresterea copiilor.

 

10. Principalele semne ca partenerul insala

 

Psihologii si terapeutii sexuali au ajuns la concluzia ca sotul sau sotia care insala obisnuieste sa aiba mult mai multa grija de el/ea din punct de vedere fizic decat avea inainte, isi critica deseori partenera/partenerul, dar ii si ofera cadouri fara a fi vorba de vreo ocazie anume, din sentiment de vinovatie fara de aventura extraconjugala pe care o are.

 

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *