Search for content, post, videos

Cum se manifesta criza de 40 de ani la femei

Psihologii britanici au concluzionat ca varsta de 40 de ani reprezinta un prag critic pentru majoritatea femeilor avand in vedere schimbarile prin care trec.

Este vorba in primul rand despre schimbari fizice care trag un semnal de alarma in subconstientul femeii, lucru care se manifesta de multe ori cu depresie. Aceasta depresie insa, cauzeaza de cele mai multe ori schimbari dramatice in cuplu si schimbari fortate pe plan personal.

Cercetatorii americani au demonstrat ca aceasta criza se manifesta intre 37 si 48 de ani. Motivele pentru care femeile trec prin aceasta perioa sunt cat se poate de simple si nu trebuie tratate cu prea mare atentie, sustin americanii. Tocmai de aceea, doar femeile care isi dau seama de acest lucru pot evita sa faca greseli care le-ar putea distruge tot ce au infaptuit pana acum.

Pentru femei, criza apare cand copiii incep sa-si ia zborul de acasa. O mama devotata, care si-a daruit toata viata celorlalti, acum are ragaz sa se intrebe: „Si eu? Cu mine cum ramane?“. Fara indoiala, poti crede ca femeile sunt mai putin fragile in fata acestor schimbari. Criza vine din alte motive, nu este predominant erotica asa cum este la barbati. La 50 de ani, pentru o femeie este deja prea tarziu pentru asta. Acesta este sentimentul care o domina si-i arata alte puncte vulnerabile ale vietii sale.

Cu toate acestea, de multe ori este posibil ca „victimele” acestui impas sa isi dea seama ca, in sfarsit, acum au mai mult timp pentru ele insele. Asadar, la fel cum este si sfatul cercetatorilor, va sfatuim sa va alocati o mare parte din timpul liber de care dispuneti dupa prima tinerete in special voua.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *