Search for content, post, videos

Cum sa vorbim cu copilul mic despre sex

Specific omului cel mai adesea, comportamentul sexual este insotit frecvent de afectivitate, atasament, emotii si cuvinte, ganduri care dau un plus de valoare perpetuarii speciei umane, scopul pentru care doua fiinte isi aleg partenerii si se acupleaza.

Pentru ca actul sexual in sine, sexualitatea in general, reprezinta amandoua subiecte complexe parte a dezvoltarii noastre psihice, este firesc ca acest domeniu sa fie de interes inca din copilarie, atunci cand luam contact cu corpul nostru si organele noastre genitale, cu reactiile fiziologice pe care le traim la autoexplorare.

Organele sexuale au in cazul speciei umane trei functii, spre deosebire de celelalte specii care beneficiaza doar de doua dintre ele: functia excretorie/ eliminatorie, functia reproductiva si functia obtinerii placerii.

Pentru a putea sa oferim copiilor o educatie sexuala sanatoasa, e de preferat ca noi, parintii lor, sa avem o educatie sexuala sanatoasa: sa stim in ce constau functiile sexuale, care este structura aparatului genital, care sunt reactiile constante, firesti si sanatoase ale acestor organe, cum, in ce fel pot aparea boli si care sunt cele specifice.

Incercam mai jos un mic ghid de manifestare sexuala a copiilor, alaturi de cateva sugestii ce pot sa va ajute in dialogul cu ei.

Subiecte frecvente ale copiilor in copilaria mica, la 2-5 ani vezi pe eumama.ro.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *