Search for content, post, videos

Cum sa-ti atingi barbatul ca sa-l faci „dependent” de tine

Legatura emotionala dintre partenerii necesita eforturi pentru a fi pastrata pe termen lung, dar exista o cale simpla, la indemana oricarei femei, prin care ea poate sa se asigure ca el ii va fi alaturi mult timp.
Atingerea poate crea dependenta, dar in sensul bun al cuvantului, cel putin in ceea ce priveste relatiile de cuplu. Mai mult, tocmai felul atingerii determina sansele de reusita si de stabilitate in relatie pe termen lung. Cum functioneaza?

In momentul in care o femeie isi atinge barbatul imbracat sumar, intr-un short de casa – de exemplu, aceasta intareste practic legatura emotionala dintre ei doi. Cum? Atingerile usoare, de tipul mangaierilor, pe trupul dezgolit al unui barbat activeaza o anumita zona a creierului sau, sistemul opioid, care este responsabil de perceptia durerii, de cea a recompensei, a dependentei si a comportamentelor sociale care ne ajuta sa mentinem legaturi in societate. Ei bine, un studiu efectuat recent in Finlanda a demonstrat ca la barbatii imbracati sumar, atinsi delicat de partenerele lor, se activeaza sistemul opioid care elibereaza chimicale esentiale ce determina solidificarea legaturii emotionale in cuplu.

Atingerile nu trebuie sa fie neaparat de natura sexuala. De altfel, activarea acelei zona a creierului barbatului se face cel mai bine prin mangaieri delicate, intime, care denota afectivitate si chiar romantism, nu neaparat excitare sexuala. In astfel de situatii, chimicalele eliberate actioneaza ca un drog asupra creierului masculin, creand un fel de dependenta naturala si oferind o stare exceptionala de bine. Cu cat femeia isi mangaie mai mult barbatul in momente de intimitate, cu atat el va asocia si mai mult starea de bine proprie cu prezenta femeii, fapt care ii va crea o forma de dependenta emotionala de ea. Dar o dependenta emotionala buna!

In felul acesta, legatura dintre cei doi devine mai puternica, mai profunda, prezentand mai putine riscuri de instrainare in cuplu, riscuri care apar adesea in relatiile de lunga durata.

Asadar, mangaierile in cuplu trebuie sa fie, pe cat se poate, la ordinea zilei. Cu cat barbatul este intr-un moment mai „casnic”, mai „intim” – poate sta intins pe canapea, imbracat intr-un short, relaxandu-se – cu atat este mai indicat ca femeia sa-i acorde atentie, sa-l mangaie delicat pe piept, pe pulpe si in alte zone, nu neaparat in sens sexual, pentru a intari legatura emotionala in cuplu.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *