Search for content, post, videos

Cum sa-ti alegi partenerul de viata in functie de varsta

Varsta poate prea bine sa fie doar o cifra, dar aceasta este un factor foarte important in relatia de cuplu, mai ales atunci cand este vorba de partenerul de viata.

 

Se spune ca iubirea invinge totul, dar zicala este valabila doar pentru povestile de dragoste din filme. Relatiile de cuplu din viata reala sunt conditionate de o multitudine de factori, o pondere importanta dintre acestia avand diferenta de varsta dintre parteneri.

 

Exista destule cazuri de povesti de iubire aparute in varsta adolescentei care au sfidat anii si s-au finalizat cu casatorie. Dar la fel exista si numeroase relatii de cuplu aparute in perioada liceului, care si-au gasit sfarsitul in timpul facultatii sau dupa. Indiferent de sentimentele de iubire dintre doi tineri, in perioada de 16-23 de ani oamenii evolueaza diferit. Ceea ce o femeie isi doreste la 18-20 de ani nu este identic cu ce-si doreste la 24. Este perfect valabil si viceversa, in cazul barbatilor. Din acest motiv, unele relatii aparute in adolescenta rezulta in despartiri.

 

Pe de alta parte, mai conteaza si nivelul de maturitate al fiecaruia dintre parteneri. In acest caz, se stie prea bine ca barbatii se maturizeaza mai greu decat femeile. Iata de ce pot diferi preferintele si optiunile in viata ale doi iubiti, ambii in varsta de 25-27 de ani, de aici putandu-se isca multe frustrari si nemultumiri care pot pune capat unei relatii de cuplu.

 

Preferinta femeilor pentru barbatii mai in varsta este dovedita atat stiintific, cat si din pura experienta a fiecarei reprezentante a sexului frumos in parte. Totusi, exista si femei care, la o anumita varsta, opteaza pentru parteneri mai tineri.

 

Cu toate acestea, abia in momentul in care apar ganduri de casatorie, femeile obisnuiesc sa-si puna probleme vizavi de diferenta de varsta. Cele care au iubiti mai inaintati in varsta se gandesc cu oroare ca ar putea ramane vaduve prea devreme. Cele care sunt mai in varsta decat iubitii lor se tem ca, dupa 15-20 de ani, cand timpul isi va pune semnificativ amprenta pe trupurile si pe chipurile lor, partenerii vor da fuga la femei mai tinere, pentru ca acestia nu vor arata la fel de batrani ca ele, sotiile.

 

Acestea sunt doar cateva motive pentru care varsta conteaza intr-o relatie. Dar cum iti dai seama ca partenerul este potrivit, ca ani, pentru tine?!

 

In relatii de cuplu, diferenta medie de varsta este de un an, intre parteneri.

 

Pe de alta parte, barbatii se maturizeaza mai lent – mai exact, cu 11 ani mai lent decat femeile. Cu alte cuvinte, daca o femeie se casatoreste cu un barbat apropiat ca varsta pe cand are cel mult 30 de ani se prea poate sa astepte un deceniu ca sa bucure de un partener de viata la fel de matur.

 

Totodata, mai exista mitul potrivit caruia femeile care se marita cu barbati mult mai in varsta o duc mai bine, cel putin financiar. Insa studiile sociologice au aratat ca barbatii inaintati in varsta cu sotii tinere castiga mai putin decat cei care au partenere de viata de varste apropiate. Asadar, femeile ar trebuie sa renunte la barbatul batran si bogat din visurile lor.

 

In schimb, opinia generala este ca diferenta potrivita dintre parteneri este de sapte ani, barbatul fiind cel care trebuie sa fie mai in varsta.

 

Cu toate acestea, studiile sociologice arata ca ca femeile care au cu zece ani sau chiar mai mult decat partenerii lor sunt mai satisfacute de relatiile de cuplu decat cele care au fie aceeasi varsta cu iubitii, fie sunt mai tinere.

 

Un fapt bizar, dar dovedit medical este ca femeile care se casatoresc cu barbati mai tineri mor mai repede, in timp ce, in cazul barbatilor, cei care isi iau sotii mai tinere au speranta de viata mai mare – adica exact pe dos.

 

Concluzia: nu exista o varsta potrivita, ce poate fi calculata in baza unor parametri.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *