Search for content, post, videos

Cum sa supravietuiesti Sarbatorilor: secretele cuplurilor fericite

Bucuria sarbatorilor vine laolalta cu tensiune, cu griji si cu un timp limitat in care trebuie sa le faci pe toate. In acest context, apar mai usor certurile in relatia de cuplu! Insa organizarea te poate ajuta sa le eviti!

 

1. Organizare

 

Fa o lista cu tot ce trebuie sa faci intre 23 decembrie si 1 ianuarie pentru a nu uita ceva. Fie ca este vorba de cumparat cadouri pentru X si Y, fie ca este vorba de ornamentele pe care i le-ai promis varului tau, asigura-te ca ai totul pe foaie. Nu are niciun rost sa-i spui partenerului: „Adu-mi aminte sa fac X lucru”, caci cel mai probabil va uita pentru ca si el are destule pe cap. Ca sa eviti o cearta in acest sens, organizeaza-te.

 

2. Fa-ti un calendar special

 

Trebuie sa va vedeti cu familia ta, cu familia lui, cu prietenii tai, cu prietenii lui, cu niste prieteni comuni, cu varul X si matura Y, cu colegii de la munca si cu niste prieteni vechi reveniti in tara dupa nu stiu cate luni de stat in strainatate. Pentru toate acestea, plus cumparaturi si altele, ai la dispozitie cel mult doua saptamani, adesea chiar mai putin, in perioada Sarbatorilor de Iarna. Este cam dificil sa le impaci pe toate. Analizati-va programul de sarbatori si treceti in calendar intalnirile, pentru a stii cand aveti timp liber si cand nu. Ultimul lucru de care aveti nevoie este sa stabiliti separat cate o intalnire pentru aceeasi zi si aceeasi ora.

 

3. Permite-ti sa refuzi invitatii

 

Sarbatorile de Iarna inseamna mai mult timp petrecut cu cei dragi decat distractie. Aceasta din urma este, mai degraba, asociata Revelionului, nu Craciunului. Dar ce faci cand toti prietenii trag de tine sa mergi si acolo, si acolo, si acolo? Ei bine, refuzi cateva invitatii. Ca sa fie lucrurile echitabile, ambii parteneri ar trebui sa refuze cate o invitatie in oras pentru a avea timp de alte lucruri.

 

4. Fa-ti timp pentru amandoi

 

Intre cumparaturi, vizite si alte comisioane de facut in perioada Sarbatorilor, partenerii tind sa nu mai petreaca timp impreuna, asa cum o faceau inainte. Atunci pot aparea tensiuni, caci nu mai apuca sa mai stea doua ore impreuna, linistiti, la un film (spre exemplu). Intre toate lucrurile pe care le ai de facut, asigura-te ca-ti faci timp si pentru partener, timp in care faceti exact ceea ce obisnuiati voi inainte de Sarbatori: poate un film, poate gatiti, poate va inhamati la un maraton de sex.

 

5. Fa-ti timp si pentru tine

 

E pacat sa treaca sarbatorile si sa nu fi apucat sa faci ceva pentru tine. Fie ca este vorba de o vizita la coafor si la cosmetica, fie ca este vorba de o zi de stat in pijamale si citit sau uitat de filme, ambii parteneri au nevoie de timp pentru ei insisi, in care stai singuri, linistiti, si fac exact ce le pofteste inima.

 

6. Inarmeaza-te cu rabdare pentru intalnirea cu familia

 

Reuniunile cu familia de Sarbatori pot fi solicitante, caci parintii (mai ales) au anumite asteptari de la tine, asteptari pe care, uneori, nu le atingi. Apar intrebarile incomode si dojeneala de la masa de Craciun pe care, adesea, trebuie sa o suporti tacit. Parintii, dar si alte rude cu greu le mai schimbi, iar o cearta in familie chiar la masa de Craciun nu va rezolva absolut nimic. Asa ca inarmeaza-te cu rabdare si nu pune la suflet toata dojeneala.

 

7. Fa-ti un buget si respecta-l

 

Nu pleca la cumparaturi de Craciun si de Revelion fara un buget prestabilit. Pune pe foaie ce ai nevoie, fa-ti un calcul, iar daca ti se pare prea mult, mai taie. Cu siguranta ai de unde! Dar ca sa nu te prinda Anul Nou lefter, fa-ti o lista cu ce necesitati ai si respect-o, fara sa depasesti bugetul aferent.

 

8. Nu pune atat de mare pret pe cadoul de la el/ea

 

Desi decembrie este luna cadourilor, nu inseamna ca trebuie sa ai asteptari foarte mari in aceasta privinta. La fel nici partenerul nu ar trebui sa aiba pretentii exagerate. De altfel, Craciunul inseamna mai mult decat cadourile de sub brad. Poate finantele sunt limitate sau poate va permiteti sa va faceti cadouri acum, dar luati din banii alocati pentru vacanta de la anul. Oricum ar fi, poti renunta la cadourile de Craciun de la partener gasind altceva de facut. Spre exemplu, plecati impreuna o zi la muntem, daca nu ati fost in sezonul asta. De ce sa dai bani pe un obiect, cand puteti sa puneti laolalta si sa creati impreuna o amintire. Sau poate el accepta sa o insoteasca pe ea la muzeul de arta, desi nu are mare tragere de inima, iar ea ii promite ca-i face toata dupa-masa masaj pe tot trupul pentru „cadoul” lui de Craciun.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *