Search for content, post, videos

Cum sa ramai prietena cu fostul. Cele 5 reguli ale relatiei cu ex-ul

Unele despartiri sunt urate, iar uneori si relatiile, in sine, nu sunt tocmai placute spre final.

Dar atunci cand partenerii se respecta si stiu fiecare ca “fondul uman” al celuilalt este unul bun, relatia amoroasa merita transformata in prietenie. Exista, totusi, anumite reguli care trebuie sa guverneze relatia cu fostul.

 

Regulile relatiei cu fostul iubit, dar si cu fosta iubita sunt, in mare parte, de bun-simt, dar chiar si asa sunt, uneori, mai greu de pus in aplicare.

 

1. Lasa timpul sa treaca

Despartirile au loc cu un anumit motiv si, in cele mai multe cazuri, pentru unul dintre parteneri este mai dificil sa se impace cu lipsa persoanei la care a tinut o buna perioada. Din acest motiv, trebuie sa lasi timpul sa treaca – atat pentru tine, cat si pentru celalalt. Este firesc sa apara dorul, sa apara regretele, sa fie suferinta, dar toate acestea sunt depasite la un moment dat. Cat timp este nevoie? Se spune ca ai nevoie de jumatate din timpul petrecut impreuna cu persoana respectiva pentru a trece peste sentimentele de dor si de regret. Cu alte cuvinte, o relatie de trei luni se “uita” intr-o luna si jumatate, in timp ce una de trei ani – intr-un an si jumatate. Bineinteles, totul in teorie, caci fiecare dintre noi stie mai bine cand vine momentul in care nu mai sufera dupa celalalt.

 

2. Nu va intalniti doar voi doi

Poate suna dur, dar nu este indicat sa te vezi cu celalalt, dupa despartire, in particular, ci doar in grup. Fie ca este vorba de prieteni comuni, fie ca sunt colegi de munca, fie membri ai familiei, pana cand se estompeaza sentimentele si apare siguranta ca nu il mai vrei inapoi, orice intalnire ar trebui sa aiba loc cu cel putin inca doua persoana in preajma voastra.

 

3. Fa tot posibilul sa uiti

Nu vei reusi niciodata sa ai doar o relatie de prietenie cu fostul daca iti amintesti mereu si de bune, si de rele. Daca si cand va intalniti, evitati sa vorbiti despre ceea ce a fost, pentru ca vor aparea, in mod inevitabil, dorul, regretele sau frustrarile.

 

4. Nu cochetati

Chiar daca va cunoasteti bine, stiindu-va placerile si pasiunile, nu cochetati. Nu va atingeti sugestiv, nu va uitati indelung unul la celalalt tanjind dupa momentele de dinainte. Faceti tot posibilul pentru a elimina orice impuls de manifestare emotionala si sexuala care ar putea aparea intre voi doi.

 

5. Nu puricati profilul online al celuilalt

Nu este cazul sa ii dai “unfriend” fostului iubit, dar macar seteaza-ti astfel contul incat postarile lui sa nu ajunga in feed-ul tau. Mai mult de atat, pe cat posibil, nu verifica fiecare postare pe care o face ex-ul, fiecare comentariu pe care il primeste sau fiecare check-in aparut pe profil. Este contraproductiv pentru ca te impiedica sa te detasezi de trecut. 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *