Search for content, post, videos

Cum sa iti refaci viata dupa un divort

Atunci cand o relatie ajunge la sfarsit, experienta poate fi extrem de dureroasa, ai nevoie de timp pentru a-ti retrasa prioritatile, castiga increderea in sine si privi in viitor.

Opreste-te pentru un moment si intreaba-te… Ce mi-am dorit din totdeauna sa fiu, sa vad, sa fac? Despartirea poate fi si o oportunitate de a o lua de la capat si de a-ti face viata mai buna.

Fii deschisa la schimbare

Deschide-ti mintea la lucruri si posibilitati noi. Incepe prin a-ti schimba modul de gandire. Daca vei lasa gandurile negative sa puna stapanire pe tine, te vei ancora in trecut si-ti va fi cu atat mai greu sa te adaptezi prezentului. Elibereaza-te de gandurile negre si inlocuieste-le cu altele pozitive. De acum inainte, poti incepe fiecare propozitie cu „Merit…”.

Stabileste limitele

E ok sa iti impui limite si sa spui NU la lucruri pe care nu le vrei. Ai ajuns la un moment in care trebuie sa reflectezi asupra ceea ce iti doresti mai departe de la viata. Nu mai ai nicio alta obligatie decat cea fata de tine si de propriile tale nevoi. Daca nu-ti place anturajul, ti se cer lucruri neplacute etc., spune simplu, nu. Vei fi surprinsa cat de puternica te vei simti imediat.

Lasa trecutul in trecut

Acest lucru desi pare usor de indeplinit, este extrem de greu de infaptuit. Odata ce ai lasat in urma trecutul si ti-ai acceptat noua viata si noile circumstante, te vesi simti mult mai libera. La un moment dat, vei ajunge chiar sa pui sub semnul intrebarii trecutul, care va parea mai degraba ireal, ca si cum totul ar fi fost doar un vis prost. Nu uita insa ca toate s-au intamplat cu un scop, la un moment dat ai trait si clipe fericite dar, acum e momentul sa incepi un nou capitol. Apreciaza deci ziua prezenta si toate lucrurile bune care urmeaza in viata ta.

Cere sfaturi celor din jur

Orice greutati ai avea, nu esti singura niciodata. Intotdeauna vei avea langa tine prieteni, familia, colegi. Cere intotdeauna sfaturi atunci cand simti nevoia, asculta-le si ia-le in considerare daca ti se par bune. Aminteste-ti ca nu esti singura care a trecut prin asa ceva, nici prima nici ultima persoana ranita. Si ceilalti au avut probleme, au trecut peste greutati si au mers mai departe.

Increde-te in intuitia ta

Majoritatea oamenilor beneficiaza de un puternic simt al intuitiei interior de care uita atunci cand viata pare buna si lipsita de griji. Daca simti ca ceva nu merge, simti un dezechilibru etc., inseamna ca asa si este.

Descopera-ti puterea si curajul interioare

E nevoie de putere si curaj pentru a merge mai departe dupa o despartire. Ai pierdut o iubire si intri intr-o depresie naturala in acest caz. Gaseste putere pentru a-ti continua viata, munca, a-ti creste mai departe copiii etc. Momentan, totul pare insuportabil dar, senzatia este trecatoare. Vei supravietui iar ranile se vor vindeca in timp. Fii deci tare, gaseste puterea interioara si motivatia pentru a trai mai departe.

Ia-o de la capat

Este timpul tau! Gandeste-te la tot ce te poate face fericita, te face sa zambesti, si ocupa-te doar de propria persoana. Incearca zilnic sa termini propozitiile urmatoare:

Imi place sa fac in mod special …

Sunt fericita cand …

Intotdeauna mi-am dorit sa fiu …

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *