Search for content, post, videos

Cum poti lua o boala cu transmitere sexuala fara sa faci sex

Din pacate, bolile cu transmitere sexuala sunt tot mai comune, insa, vestea proasta este ca nu intotdeauna se te poti inbolnavi prin contact sexuala.

Medicii sustin ca exista mai multe metode prin care poti contacta boala, chiar inainte de a ajunge la contactul in sine. Iata cum poti lua o boala cu transmitere sexuala fara sa faci sex.

Sarut
Herpesul simplex se poate lua prin intermediul unui banal sarut. Virusul ramane in corp intreaga viata, insa simptomele apar doar atunci cand persoana infectata are sistemul imunitar la pamant.

Sex oral
Este recomandat sa evitati sexul oral in cazul in care pe organ exista leziuni sau secretii cu aspect sau miros neobisnuit.

Virusul HPV si alte infectii bacteriene
Acestea pot fi transmise prin folosirea la comun a lamei de ras. „Prin atingerea zonei intime cu gura te poþi îmbolnãvi de herpes, chlamydia, gonoree ºi multe alte BTS-uri”, avertizeazã dr. Mark Weber, medic la Boston University.

Contactul indirect (colacul de WC)
Riscul este unul mic, insa exista sanse sa contactezi o boala cu transmitere sexuala atunci cand mergi la toaleta, mai ales daca ai mici leziuni, taieturi sau zgarieturi.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *