Search for content, post, videos

Cum iti saboteaza pilula contraceptiva viata sexuala

Pilula contraceptiva este una dintre metodele de prevenirea a sarcinii cel mai des folosite de femei, insa unul dintre marile dezavantaje ale ei este sabotarea vietii sexuale prin scaderea libidoului.

 

Doar citind prospectul oricarui blister de pilule anticonceptionale putem constata ca printre efectele adverse se numara scaderea poftei sexuale la femei. Pilulele impiedica procesul natural al ovulatiei, prin stoparea productiei naturale de hormoni, compensand cu cantitatea de estrogen si progesteron continuta in mica pastila. In lipsa productiei naturale a organismului feminin, pofta de sex scade.

 

Mai mult, si corpul feminin produce testosteron, dar in cantitati mai mici. Anticonceptionalele scad si productia de testosteron, hormon responsabil la randul lui de apetitul sexual al femeii.

 

Astfel ca, prin stoparea procesului natural al ovulatiei si prin scaderea productiei de testosteron, pilulele contraceptive actioneaza negativ prin doua cai asupra libidoului.

 

In cazul femeilor care nu au mai luat anticonceptionale orale, fiind la prima luna de pilule, scaderea apetitului sexual poate fi cu atat mai puternica, ele putand suferi si de stari depresive, de stare emotionala fragila.

 

Din pacate, prea putini medici ginecologi vorbesc despre acest efect negativ al pilulelor contraceptive atunci cand le prescriu, multora dintre femei ramanandu-le sa afle pe propria piele, dupa perioade triste din punct de vedere sexual, ca anticonceptionalele le saboteaza, practic, viata sexuala.

 

Pe de alta parte, unele studii arata ca folosirea acestei metode de prevenirea a sarcinilor in relatiile stabile, de lunga durata, contribuie la bunastarea relatiei din punct de vedere emotional, femeile fiind “mai linistite”, mai binevoitoarea fata de parteneri, pe termen lung, in comparatie cu femeile care folosesc alte metode de a nu ramane insarcinate.

 

Studiile arata ca, desi pilula contraceptiva saboteaza viata sexuala in cuplu, permite trairea unor satisfactii mai mari in ceea ce priveste partile nonsexuale ale relatiei.

 

Cu toate acestea, in ceea ce priveste relatiile de lunga durata trainice, sexul conteaza! O viata sexuala neimplinita exacerbeaza, adesea, alte probleme din viata de cuplu care nu tin neaparat de sex. Cuplurile in care partenerii nu se bucura sexual unul de celelalt sunt mai predispuse sa se simta surmentate de problemele financiare si emotionale care vin din exterior, de la munca, din familie, din viata sociala.

 

Astfel ca viata sexuala conteaza deopotriva la inceputul relatiei si la mijlocul ei, iar satisfactie sexuala a fiecarui partener conditioneaza, cumva, relatia pe termen lung, favorizand sau nu riscul despartirii.

 

 

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *