Search for content, post, videos

Cum iti dai seama ca un barbat minte dupa limbajul trupului

Cel mai mare dusman al unui barbat care incearca sa para credibil atunci cand minte sunt propriile gesturi, deseori fiind dat de gol tocmai prin limbajul trupului.

 

Oamenii, atat femeile cat si barbatii, invata inca din copilarie ca actiunile fizice au o mare pondere in comunicarea cu alte persoane, ca orice discutie trebuie sustinuta deopotriva prin cuvinte si prin gesturi. Mai ales cand au ceva important de transmis, trebuie ca vorbele sa se completeze perfect si chiar sa fie scoase in evidenta prin gesticulatie. Toate bune si frumoase pana aici! Problemele apar atunci cand oamenii mint. Minciuna necesita mai mult efort atunci cand este spusa decat adevarul. Persoanele care mint se concentreaza mai mult asupra ceea ce spun si asupra intonatiei decat asupra gesturilor, motiv pentru care se pot da de gol prin limbajul trupului.

 

In cazul barbatilor, minciunile sunt mai usor de descoperit decat la femei, pentru ca, din firea lor, in majoritatea cazurilor reprezentantii sexului tare sunt obisnuiti sa fie franci, sa spuna lucrurilor pe nume, fara sa se ascunda. Atunci cand situatia se complica in relatia cu o femeie si decid ca trebuie sa minta, multor barbati le vine mai greu. Bineinteles, sunt excluse cazurile de barbati care minti din obisnuinta, aproape patologic.

 

Asadar, iata cum se dau de gol prin gestul cei mai multi dintre barbati, atunci cand spun o minciuna gogonata!

 

3 tipuri de amante de care te-ai putea „lovi” in casnicia ta

 

1. Isi scarpina nasul si urechea

 

Motivul pentru un barbat isi scarpina nasul si urechea atunci cand spune o minciune tine de faptul ca, de teama sa nu fie descoperit, ritmul batailor inimii creste, iar sangele circula cu o mai mare viteza catre nas, urechi si frunte. Circulatia sangelui crescand, apare senzatia de usoara mancarime.

 

2. Isi tine mai mereu mainile ocupate

 

Acest tip de comportament este intalnit, de regula, in randul barbatilor care se simt incomod in relatiile cu partenerele. Cand un barbat iti tine mai mereu mainile ocupate, jucandu-se cu cheile de la masina, cu telefonul mobil, inseamna ca evita sa aiba contact fizic cu femeia de langa el, sa fie intim, refugiindu-se in jocul mainilor pentru a nu-si atinge partenera. Principala cauza pentru care o face este ca pune la indoiala relatia si sentimentele sale sau ale iubitei lui pentru el.

 

3. Isi musca buzele

 

Nu toate minciunile sunt denaturari ale unor evenimente sau pur inventii, unele sunt si omiteri intentionate. Cand un barbat omite constient sa spuna ceva iubitei sale, el resimte totusi o anumita presiune interioara care-l face sa-si schimbe mimica fetei. De altfel, barbatul care ascunde ceva se da de gol prin faptul ca-si musca buzele, sau si le preseaza una de cealalta.

 

4. Se tine cu o mana de incheietura celeilalte maini

 

Acest comportament arata ca barbatul are orgoliul ranit, dar nu vrea sa arate. Daca pare ca-si ajusteaza constant ceasul la mana, spune de fapt ca se simte nesigur pe el insusi si ca, din anumite motive, ego-ul lui este vulnerabil, poate chiar ranit. Tinandu-si o mana pe incheietura celeilalte main creeaza, practic, un fel de scut, o bariera in fata corpului, dintr-o nevoie inconstienta de a se proteja pe sine.

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *