Search for content, post, videos

Cum iti dai seama ca iubitul tau este deprimat si ce sa faci ca sa-i treaca

Barbatii sunt maestri in a-si ascunde sentimentele si starile de spirit, spre deosebire de femei care sunt mult mai expresive in ceea ce priveste trairile personale. Din acest motiv este mai dificil sa descoperi cand un barbat este deprimat in relatie decat o femeie.

 

Depresia in relatie exista, viata in doi nefiind un garant al starii de bine. Mai mult, lipsa de expresivitate a barbatilor face ca identificare depresiei la ei sa fie mai dificila. Totusi, nu imposibila caci si ei manifesta anumite semne care dezvaluie starea de spirit general proasta.

 

In timp ce depresia la femei se manifesta prin tristete, izolare sociala si tulburari de somn, depresia la barbati se dezvalui altfel. Barbatii deprimati au mai des stari de furie, tind sa cada mai des in ispita consumului de diferite substante (alcool, droguri) si isi asuma mai usor riscuri.

 

Si barbatii deprimati sufera de tristete si cauta izolare sociala, dar simtul puternic al masculinitatii ii determina sa se lupte cu aceste simptome clasice ale depresiei si sa actioneze cumva pe dos. Din acest motiv continua sa iasa in oras, dar consuma o cantitate mai mare de alcool decat de obicei. Mai mult, incearca sa-si prelungeasa iesirea in oras cat pot de mult doar ca sa nu fie nevoiti sa ajunga acasa.

 

In relatia de cuplu, un barbat depresiv va avea stari mai dese de furie, de nervi, va avea o viziune mult mai pesimista asupra lucrurilor de zi cu zi decat normal, va incerca sa-si ocupe in mod constant timpul liber, fie jucandu-se pe calculator, uitandu-se la televizor sau facand sport in mod excesiv, toate cu scopul de a nu se gandi la ceea ce-l framanta. Mai mult, va profita de fiecare ocazia pentru a iesi in oras, intalnirile cu prietenii fiind marcate de un consum la ridicat de alcool si, in unele cazuri, si droguri.

 

Comportamentul masculin in caz de depresie este astfel si pentru exista un anumit stigmat asupra reprezentantilor sexului tare cand vine vorba de astfel de stari prelungite pe o perioada lunga timp. Daca, in preconceptia sociala, nu este ceva anormal ca o femeie sa fie deprimata, ideea de barbat deprimat este lipsita de masculinitate. Iar un barbat, indiferent de starea lui, ultimul lucru pe care si-l doreste este sa fie considerat mai putin masculin.

 

O femeie care incearca sa-si determine iubitul, pe care-l banuieste de depresie, sa vorbeasca despre ceea ce-l framanta trebuie sa se astepte, inainte de toate, la o atitudine defensiva, la negare si mai apoi la actiuni de eschivare prin care da vina pe munca, spre exemplu, pentru starea generala proasta pe care o are. Daca totusi ea continua sa incerce sa-l faca sa se deschida in fata ei, este indicat sa deschida astfel de discutii cand il simte mai calm, in niciun caz in starile de nervi. Iar pentru a nu fi dusa cu zaharelul de barbatul care nu vrea sa-si recunoasta starea de depresie, o femeie trebuie sa indice, in conversatie, acele semne care i-au dezvaluit ca el nu se simte, in general, bine, pentru ca barbatul sa nu poata sa recurga la negare continua. Cu insistente diplomatice, calme si puse in practica in momente potrivite, o femeie isi poate determina barbatul depresiv sa vorbeasca, sa spuna ce are pe suflet.

 

Atentie insa! Daca motivele depresiei tin si de relatie, cum se intampla adesea, femeia nu trebuie sa intre in stare de defensiva si sa ia toate durerile lui la modul personal, caci ultimul lucru pe care si-l doreste un barbat depresiv este sa stea sa impace femeia careia, intr-un final, i-a spus oful sau.  

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *