Search for content, post, videos

Cum iti afecteaza greutatea viata sexuala

Kilogramele in exces au un impact negativ asupra placeri sexuale. Dar riscurile nu se opresc aici. 

 

Greutatea corporala anormala in raport cu inaltimea afecteaza viata sexuala si, pe fondul unei astfel de nemultumiri, poate avea consecinte negative asupra intregii relatii de cuplu.

 

Dincolo de problemele de sanatate, kilogramele in plus scad performantele sexuale. Motivul? O greutate corporala peste normal este asociata cu o circulatie sangvina proasta, cu niveluri scazute de testosteron, toate acestea ducand la disfunctiie erectile la barbati si la distrugerea apetitului sexual la femei, pe fondul starii fizice si psihice proaste.

 

De ce scad, mai exact, performantele sexuala la persoanele supraponderale sau obeze?

 

Incepem cu cauzele fizice! Persoanele cu kilograme in exces sunt dezechilibrate hormonal. Totodata, au circulatia sangelui mai proasta decat persoanele cu o greutate corporala normala, fapt care se rasfrange si asupra zonei genitale. Si la barbati, si la femei irigarea eficienta cu sange a zonei pelviene creste sensibilitatea la nivelul organelor genitale, astfel intensificandu-se placerea in timpul actului sexual. Pe de alta parte, kilogramele in plus merg mana in mana, mai mereu, cu o flexibilitate scazuta a corpului. Durerile la nivelul incheieturilor, imposibilitatea fizica sau pur si simplu dificultatea de a sta intr-o anumita pozitie in timpul actului sexual se rasfrang negativ asupra propriei placeri sexuale si, implicit, asupra performantelor intre asternuturi.

 

Continuam cu cauzele psihice, emotionala! Kilogramele in exces darama, mai mereu, starea psihica, emotionala a persoanei supraponderale sau obeze. Totodata, ii darama increderea in sine pe toate planurile, de la ce face la serviciu la ce face in pat. Din acest motiv multe persoane cu kilograme in plus par sa dea dovada de „timiditate” in timpul actului sexual, de la aparenta preferinta la a face sex cu lumina stinsa sau in penumbra la a nu sta intr-o anumita pozitie care li se pare ca le dezavantajeaza total fizic.

 

Cele doua tipuri de cauze – fizice si emotionale – afecteaza deopotriva femeile si barbatii care au exces de kilograme. Slabitul, intr-un ritm sanatos, in baza unui regim alimentar echilibrat, asociat cu efort fizic moderat (sau mare, cand corpul capata rezistenta) este singura cale pentru a scapa de efectele negavite ale greutatii corporale excesive asupra vietii sexuale.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *