Search for content, post, videos

Cum isi saboteaza femeile sansele de a gasi iubitul potrivit

Unele femei nu reusesc sa-si gaseasca iubitul potrivit, sabotandu-si sansele la fericire in dragoste pentru ca s-au transformat in cel mai mare dusman al lor. Iata cele mai frecvente greseli comise care tine departe o femeie de o relatie de cuplu implinita.

 

1. Si-au pus fostul iubit pe un piedestal

 

Dupa despartire, odata cu trecere timpului, tindem sa uitam partile negative ale fostului partener. Mai mult, daca relatia nu s-a „incheiat”, daca au ramas in continuare regrete, secrete, cuvinte nerostite pe care ne dorim sa le fi spus la un moment dat, tindem ca mentinem vie prezenta fostului partener in viata de zi cu zi, chiar daca acesta nu mai este fizic alaturi de noi.

 

„Nimeni nu o sa ma mai iubeasca ca el”, „Nu o sa mai gasesc pe nimeni ca el”, „Daca as fi facut altfel, poate eram inca impreuna” si alte ganduri de acest fel tot ce fac este sa mentina femeia care le are in minte „atarnata” de trecut, sabotandu-i sansele de a gasi iubitul potrivit. Se prea poate ca acesta sa fie deja prezent in viata ei, poate nu chiar ca partener, dar ea sa nu il „vada”, sa nu il recunoasca.

 

2. Fac relatia sa mearga de unele singure

 

O relatie de cuplu implica o munca in echipa. Insa unele femei, chiar daca nu constientizeaza, considera ca este de datoria lor sa faca relatia sa mearga, ca ele trebuie sa depuna cu adevarat eforturi, sa faca sacrificii pentru ca totul sa fie ok. Chiar daca sunt tratate frumos de catre parteneri, acestia nu depun, de fapt, niciun fel de efort, nu investesc cu adevarat din punct de vedere emotional in relatia de cuplu. Cum apare o problema intr-o astfel de relatie, femeia se intreaba instant cu ce a gresit, fara sa ia in considerare ca vina pentru existenta unei anumite probleme ar putea fi impartita, de fapt, la doi.

 

O astfel de femeie are de regula stima de sine scazuta, punand pe picior de egalitate reusita relatiei cu respectul de sine. Cand relatia de deterioreaza, stima de sine se duce la randul ei pe apa Sambetei. O relatie de cuplu functioneaza pe termen lung doar daca ambii parteneri depun efort.

 

3. Mentin vie durerea de dupa despartiri

 

Se prea poate ca o femeie care a trecut prin mai multe relatii esuate sa mentina vie durerea despartirii, mai exact, durerea esecului. Unele femei se inversuneaza impotriva barbatilor, isi insusesc afirmatii de tipul „Toti barbatii sunt egoisti”, „Toti barbatii sunt la fel” sau „Toti barbatii sunt curvari”, ridicand la rand de certitudine absoluta aceste afirmatii.

 

Abordarea este total gresita. O femeie nu a avut cinci relatii dezastruoase, ci a avut aceeasi relatie dezastruoasa de cinci ori. De regula, astfel de femei urmeaza un tipar prestabilit, aleg acelasi tip de barbat, comit aceleasi greseli in relatia de cuplu, abordeaza viata in cuplu intr-un mod eronat si repet toate obiceiurile negative.

 

Odata ce schimba tiparul, ce ies din coconul lor de confort care le face sa se simta atrase de acelasi tip de barbat, odata ce-si modifica propria lor abordare asupra unei relatii si a unui partener, pot sa descopere si a aprecieze cu adevarat partile bune ale unui nou partener. Schimbarea mediului este esentiala in acest proces.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *