Search for content, post, videos

Cum ii citesti gandurile in functie de expresiile faciale si de limbajul trupului

Peste 90% din ceea ce “spunem” este transmis prin limbajul corpului, nu prin cuvintele rostite efectiv. Astfel ca poti citi adevaratele ganduri ale unei persoane in functie de limbajul trupului acesteia.

 

Expresiile faciale

 

“I se vedea pe fata” – iata o expresie folosita chiar si de cei care nu cunosc stiinta limbajului trupului. Analizarea expresiilor faciale ale unei persoane este un bun mod de a-ti da seama daca aceasta este sincera cu tine sau nu. Mai cu seama ochii divulga sinceritatea sau lipsa de sinceritate.

 

Daca un om se uita usor intr-o parte, traiectoria privirii trecand pe langa urechea ta, inseamna ca acesta se simte incomod in discutia respectiva, ca-si pierde interesul sau ca pur si simplu nu-i pasa. O privire ratacitoare poate indica deseori plictiseala.

 

Pe de alta parte, cine se uita intens in ochi celui cu care vorbeste poate transmite ca exista o legatura intima, personala cu persoana respectiva. Insa, in acelasi timp, o privire intensa si fixata in ochii celuilalt poate inseamna si faptul ca omul respectiv incearca sa-si dea seama ce vrea, de fapt, celalalt sa spuna. Totodata, poate indica si interese ascunse.

 

Ridicarea sprancenelor indica, bineinteles, surprindere, dar si neincredere.

 

Purtarea ochelarilor cu lentile inchise, cum sunt cei de soare, in cadre in care nu exista lumina puternica, cum ar fi intr-o incapere, poate indica lipsa de siguranta, teama, stres si chiar lipsa de sinceritate.

 

Cand un om se uita in stanga in timp ce ofera un raspuns la intrebare inseamna deseori minciuna sau cel putin deformarea adevarului rostit prin raspuns.

 

Cand un om se uita in dreapta atunci cand rapsunde la o intrebare inseamna ca incearca sa se concentreze pentru a raspunde corect si complet, inseamna ca se concentreaza sa-si aminteasca exact ceea ce i se cere.

 

Limbajul trupului

 

Si restul corpului “vorbeste” pentru noi chiar fara sa ne dam seama. Cand un om incearca sa obtina control asupra unei situatii, va fi ultimul care iese dintr-o incapere, spre exemplu.

 

Daca o persoana isi tine bratele si/sau picioarele incrucisate intr-o conversatie este clar un semn de ostilitate, dar poate indica si sentimentul de incomoditate si, implicit, actiunea involuntara de autoaparare.

 

Incrucisarea bratelor in timpul unei discutii inseamna intrarea in defensiva, asadar autoaparare. Pe de alta parte, poate inseamna si o tentativa de autocontrol, mai cu seama in discutiile aprinse. Practic, omul care-si incruciseaza bratele intr-o cearta arata ca incearca sa se stapaneasc sa spuna sau sa faca ceva sub impulsul nervilor.

 

O persoana care-si atinge in mod frecvent parul sau urechea in timp ce vorbeste cu cineva isi manifesta inconstient interesul fata de subiectul de discutie sau fata de interlocutor. Cu cat atingerile sunt mai frecvente si mai evidente, cu atat este mai evident interesul sexual fata de cealalta persoana.

 

Pozitia picioarelor in timpul unei discutii spune iarasi multe despre persoana care le tine asa. Daca un om are picioarele indreptate spre tine in timp ce vorbiti, inseamna ca te asculta cu atentie, ca este interesat. Daca picioarele sunt directionate in alta parte, inseamna ca individul este dezinteresat si ca ar prefera sa faca orice altceva decat sa sustina acea conversatie cu tine.

 

Ca sa-ti dai seama daca un om spune “adevarul adevarat” trebuie sa acorzi atentie la tot. De regula, un om complet sincer va avea toate elementele trupului indreptate in directia ta. Si privirea, si trunchiul, si picioarele vor fi pozitionate perfect frontal catre omul caruia ii spune adevarul.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *