Search for content, post, videos

Cum faci curatenie de primavara in viata si sufletul tau

Curatenie de primavara nu trebuie sa vizeze doar geamurile, peretii, faianta si alte suprafete din casa, ci si poate aduce noi orizonturi si in propria viata.

 

Psihoterapeutul Philippa Perry ne invata cum sa ne provocam noi insine in a avea o stare de spirit mai buna, punand in aplicare cateva sfaturi despre curatenia de primavara in vietile noastre.

 

Specialistul in psihologie atrage atentia ca, pentru a ne ridica starea de spirit, trebuie sa fim, in primul rand, stimulati. Stimularea tine de provocarile de zi cu zi, de obiectivele noastre si de tot ceea ce facem pentru a le pune in practic. Dar cel mai mult, tine de atitudinea pe care o avem fata de ceea ce ni se intampla.

 

„Probleme si situatiile conflictuale nu sunt atat de grave pe cat le vedem noi. Ele sunt situatii si punct. Importanta si severitatea le atribuim noi insine. Asadar, o atitudine prapastioasa si plina de nervozitate nu va face altceva decat sa transforme o problema data, exacta, intr-o catastrofa”, explica Perry.

 

Psihoterapeutul Philippa Perry sustine ca sunt pasi mici, dar importanti care ne pot canaliza energia pozitiva si alunga pe cea negativa, in viata de zi cu zi.

 

Implica-te in mai multe activitati

 

Si ce daca munca iti ocupa mai bine de trei sferturi din zi?! Cand scapi de la serviciu, nu te multumi cu statul pe canapea vegetand in fata televizorului. Iesi in oras. Nu te ajuta finantele pentru asta? O iesire in oras poate fi o simpla plimbare prin parc sau o vizita la un prieten, nu neaparat o seara la film, urmat de o masa copioasa si o bere sau un vin intr-un bar. Iesirile simple te pot anima, fara a avea nevoie de un portofel doldora de bani.

 

Fa o schimbare de look

 

Primavara aduce nevoia de schimbare, inclusiv in aspectul fizic. Incearca o tunsoare noua sau poate un alt stil vestimentar. Daca ti-e teama sa faci modificari de 180 de grade, incearca totusi mici imbunatatiri: un breton, o fusta noua, cateva mese in par.

 

Viziteaza locuri unde n-ai mai fost demult

 

Nu multi dintre noi pot spune ca au fost la muzeu in ultimele luni, la gradina zoologica sau la cea botanica. Poate parea anost, in prima instanta, sau chiar deprimant, dar este, inainte de toate, altceva.

 

Asculta-i pe batrani

 

Straduieste-te sa ai rabdare si asculta-i pe cei mai in varsta decat. Povestile lor pot fi atat relaxante, amuzante, cat si numai bune de invatat din ele.

 

Adopta filosofia „Do it yourself”

 

Nimeni nu are pretentia sa iti sculptezi de unul singur un dulap sau sa-ti repari masina de spalat incat sa o faci ca noua, dar sunt mici lucruri pe care le poti face. Te-ai gandit vreodata cati bani cheltuiesti pe sandwich-uri in oras, mancate pe fuga, sau la birou. Acorda-ti timp si fa-ti pachetul de unul singur pentru ziua respectiva sau urmatoare. Joaca-te cu ingredientele si cu formele. Dincolo de faptul ca vei gasi aceasta forma de „lucru manual” relaxanta, vei manca, fara doar si poate, mai sanatatos decat daca ai alege un preparat de la automat sau de la fast food.

 

Alimentatia „la puricat”

 

Si ca tot veni vorba de mancare, „curatenia de primavara” trebuie sa vizeze atat ceea ce ai in frigider, cat si ceea ce priveste obiceiurile alimentare. Profita de legumele de primavara si opteaza mai degraba pentru ele, ca garnitura, decat pentru alte produse care contin grasimi si multe zaharuri. 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *