Search for content, post, videos

Cu ce traume raman barbatii care au fost inselati

Descoperirea unui act de infidelitate este greu de depasit de orice om, insa la barbati este cu atat mai greu cu cat ei obisnuiesc sa se inchida in sine si sa nu vorbeasca despre traumele produse de faptul ca au fost inselati pe persoana iubita.

 

Femeile trec mai usor peste inselat pentru ca obisnuiesc sa se destainuie persoanelor apropiate lor, mai cu seama prietenelor. Actul comunicarii, discutarea durerii cauzate de infidelitatea partenerului ajuta intotdeauna la trecerea mai usoara si mai rapida peste trauma. Insa barbatii obisnuiesc deseori sa se inchida in ei, refuza sa vorbeasca despre infidelitatea partenerei (sau a fostei partenere), iar pe termen lung acest lucru poate avea consecinte negative asupra viitoarelor sale relatii, dar si asupra lui ca om.

 

Ce se intampla mai exact cu barbatii inselati care nu au reusit sa treaca cu adevarat peste infidelitate? Dezvolta traume interioare, iar principalele sunt:

 

Nesiguranta

 

Increderea in fortele proprii scade semnificativ in cazul barbatilor inselati. Practic, egoul sau masculin, sentimentul ca poate razbi indiferent de situatie se dimuneaza semnificativ. Un barbat inselat devine, pe parcurs, mai temator in fata altor situatii problematice care i se ivesc in viata, fie ca sunt de natura personala, fie ca sunt de natura profesionala. Barbatul inselat isi va ridica numeroase intrebari cu privire la propria persoana si va avea deseori o expresie recurenta in mintea sa, chiar daca nu o vocifereaza: „Nu sunt in stare”.

 

Gelozia

 

Un barbat inselat va sufla si in iaurt dupa ce s-a ars cu ciorba. Chiar si barbatii care au trait cu suspiciunea infidelitatii intr-o relatie anterioara sunt predispusi la gelozie exagerata si nefondata in relatii ulterioare inselatului.

 

Paranoia

 

Poate cea mai grava trauma suferita de un barbat inselat vizeaza paranoia lui. Spre exemplu, trimite un mesaj sau isi suna noua partenera, iar ea fie nu vede mesajul sau nu aude apelul, fie nu poate raspunde. Indiferent ca dureaza 10 minute sau 2 ore pana cand ea il contacteaza inapoi, acea perioada de timp este consumata de barbatul candva inselat prin ganduri negre: „Ce-o face?”, „De ce nu raspunde?”, „O fi patit ceva?”, „Oare cu cine este?”, „Ce-mi ascunde?”. Chiar daca incearca sa-si tina in frau tendintele paranoice, din gesturile si din modul de a vorbi barbatul va da oricum de inteles ca este, efectiv, panicat de orice discontinuitate nesemnificativa ce vizeaza comunicarea cu partenera lui.

loading...
<

1 comment

 • <cite itemprop="author">rodana9</cite>

  Oferta de lucru pentru toti, simplu si repede! Suntem
  un fenomen in continua crestere! NU este necesara niciun fel de experienta!
  Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori
  de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate
  este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time sau full-time,online. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva
  absolut nou si de mare viitor.
  Va oferim detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:rodana9@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *