Search for content, post, videos

Certuri pe care le au toate cuplurile si cum poti sa le eviti

Am discutat cu psihologi calificati despre cele mai eficiente strategii prin care poti aplana un conflict in cuplu. Stim ca aceste certuri pot porni de la cele mai banale detalii, insa mult mai complicat este sa stii cum sa opresti aceste potentiale razboaie conjugale.

Bani
Cele mai multe certuri pornesc de la bani. Nu este deloc surprinzator, tinand cont ca multe cupluri tin banii la un loc. Pentru a evita aceasta problema puteti discuta despre gestionarea acestora si sa va decideti cine se va ocupa de anumite cheltuieli si cum veti organiza fondurile comune.

Petrecerea timpului separat
Nu conteaza in care stadiu se afla relatia, este important sa existe un echilibru intre timpul petrecut impreuna si separat. Fiecare trebuie sa aiba propriile prietenii si interese separate de relatie. Pe aceasta cale veti aprecia mult mai mult timpul petrecut impreuna.

Lipsa de comunicare
Persoanele care se afla intr-o relatie sufera din cauza lipsei de comunicare. Poate incepe de la planificarea unor lucruri simple, cuma ar fi ce sa faceti in weekend si se poate extinde la probleme mai importante, cum ar fi viitorul relatiei.

Impartirea treburilor casnice
Uneori nu este usor sa va decideti cine duce gunoiul, cine face curat in bucatarie, cine spala rufele etc. Majoritatea colegilor de apartament, chiar si cei care nu sunt intr-o relatie, au probleme cand vine vorba de impartirea treburilor casnice. Claudia Six, un consilier pentu relatii va recomanda sa faceti o lista cu acestre treburi casnice si sa le impartiti in mod egal.

Dormitul impreuna
Aceasta problema poate aparea din cauza programului diferit de la serviciu, iar alteori depinde de programul de somn al fiecaruia. Unora le place sa se culce tarziu, iar altora le place sa se trezeasca de dimineata. Problema cuplurilor care nu dorm impreuna sau nu dorm in acelasi timp este ca incep sa se distanseze cu timpul. Simt un gol care incepe sa creasca atunci cand se duc singuri la culcare si nu au partenerul aproape. Daca simti nevoia sa dormi in mod regulat cu partenerul tau, discuta cu el despre cat de important este acest lucru pentru tine.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *