Search for content, post, videos

Cele mai stupide superstitii pentru ziua nuntii

Casatoriile din luna mai nu sunt fericite, iar o mireasa nu ar trebui sa faca niciodata poze, in ziua nuntii, fara mire langa ea pentru ca va ramane singura. Iata doua dintre superstitiile stupide transmise din gura in gura, din generatie, in generatie, dar nu sunt singurele!

 

1. Fii atent la persoane nevazatoare si la gravide! Inainte, in vremurile trecute, barbatul care voia sa ceara de sotie o femeie isi trimitea un apropiat, cineva important din familie, cum ar fi tatal, sa discute cu familia fetei. Dar daca acesta intalnea pe drum un om orb sau o femeie insarcinata era considerat un semn rau.

 

 

2. Culoarea rochiei de mireasa iti spune cat de fericita vei fi in casnicie! Desi culoarea clasica rochiei de mireasa este albul sau o nuanta de alb, femeile care se gandesc sa se casatoreasca intr-o rochie de alta culoare, mai nonconformista pentru traditiile noastre, vor avea parte de ghinion si nefericire in casatorie. Dar, pana una alta, daca in China, India, Pakistan si Vietnam culoarea rochiei de mireasa este rosie, pentru ca se considera ca aduce noroc, de ce ar aduce ghinion la noi?!

 

3. Valul de nunta ofera protectie! Valul este in continuare o piese esentiala a tinutei miresei, practica purtarii unei palarii in loc de val fiind destul de rar in traditia noastra. Oare o avea legatura cu faptul ca se spune ca valul protejeaza mireasa, pe parcursul nuntii si al casniciei, de spiritele rele? Nimic mai fals! Altfel, nu ar exista femei nefericite din cauza soacrelor de cosmar.

 

4. Paianjenii aduc noroc! Ultimul lucru pe care ar vrea o mireasa sa il vada la nunta ei este un pajanjen care urca repejor pe rochia ei. Ei bine, se spune totusi ca daca gasesti un paianjen in rochie vei avea noroc. In aceasta situatie, multe femei ar spune: mai bine ma lipsesc si-mi fac norocul singura!

 

5. Nu te casatori in mai! Se spune ca mariajele legate in luna mai sunt “puturoase”, pentru ca functioneaza foarte greu. Practic, sotii vor trebui sa depune eforturi duble ca ceva sa iasa in casnicie decat alte cupluri care nu s-au casatorit in mai. O vorba dobrogeana spune ca femeile care se casatoresc in mai o “maiesc”. Si totusi, mai este luna perfecta atat din punct de vedere al peisajului, cat si al temperaturii.

 

6. Pisica mancacioasa! O superstitie de-a dreptul stupida are in centrul sau felinele. Se spune ca daca o pisica mananca din pantoful tau stang inainte de nunta este un semn de bine. Dar daca iti vomita un ghemotoc de par pe perna, cu noapte inainte, nu se pune ca noroc?

 

7. Orice ai face, nu scapa inelele! O supersitite macabra spune ca un inel scapat din mana inseamna moartea. Cu alte cuvinte, daca mirele scapa din mana inelul miresei, ea va muri prima.

 

8. Norocul si florile la nunta! Se spune ca trandafirii simbolizeaza iubirea. Poate si de aceea sunt atat de populari la nunti. Dar unde este originalitatea si imaginatia cand concepi decorul si te gandesti la buchete daca toate contin trandafiri? Nu-i de mirare ca prea multe nunti se aseamana intre ele. In materie de flori, miresele au de ales dintr-o mie, de la crini, la irisi, la flori de camp, la garofite si la lacramioare. Mai mult, eleganta suprema in materie de flori o au calele, chiar daca – spune tot o vorba din popor – sunt florile mortului (poate al unui mort foarte bogat si stilat, caci coroane din cale nu am prea vazut la cei cu salarii medii).

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *