Search for content, post, videos

Cele mai grave probleme din viata de cuplu si rezolvarea lor

Neintelegerile care apar intr-un cuplu sunt numeroase, dar numai cei care le infrunta si discuta despre ele pot sa le rezolve.

Cea mai mica problema ivita nu trebuie in niciun caz amanata, ci abordata si analizata imediat.

Iata care sunt problemele care intervin cel mai frecvent in viata comuna, dar si solutiile pentru a va salva cuplul aflat in impas.

Problema numarul 1: COMUNICAREA

Foarte importanta, comunicarea este scheletul unei relatii.

Nu incepeti o discutie serioasa in timp ce va verificati mailul sau va schimbati statutul pe Facebook!
Solutie: Pregatiti terenul, inchideti mobilele, televizorul, asigurati-va ca cei mici s-au culcat…toate astea va vor permite sa va rupeti de lumea exterioara si sa va concentrati doar pe ceea ce trebuie, fara sa fiti deranjati.

Daca va este imposibil sa comunicati fara sa tipati, mergeti la un restaurant sau intr-un loc public unde va veti simti stanjeniti sa ridicati tonul de fata cu necunoscuti.

De asemenea, este important sa respectati cateva reguli: nu vorbiti decat atunci cand celalalt termina ce are de spus, nu il intrerupeti la mijlocul propozitiei, nu folositi pronumele „tu” cu un ton acuzator, nu insultati…

Aici este vorba despre respectul pe care fiecare trebuie sa-l aiba fata de celalalt, indiferent de circumstante.

Problema numarul 2: BANII

Problemele in ceea ce priveste banii pot sa inceapa inca din primele luni de relatie, apoi sa se agraveze pe masura trecerii timpului.

Daca acestea persista, viata de cuplu se poate transforma intr-un adevarat cosmar care poate fi cauza separarii.
 

Solutie: Fii cinstita cu privire la situatia ta financiara, deoarece asta te va impiedica ulterior sa cazi in propria capcana si te va ajuta sa eviti multe probleme.

Fii clara, adu documente financiare, iar aici intra bonuri de casa, un raport recent al creditului bancar, cheltuieli si investitii in casa etc.

Asta va va ajuta mai usor sa va dati seama unde puteti face economii, iar apoi sa luati impreuna masurile pentru a reorganiza bugetul.

Sfat: construiti un buget comun care include economii, pastrand fiecare bugetul lui personal pe care poate sa-l cheltuaisca dupa bunul lui plac, fara macar sa vorbeasca despre asta (este vorba despre putina independenta, binevenita de altfel…).

Planificati-va obiectivele, pe termen scurt si lung, de genul: sa faceti economii pentru a va schimba masina, sa calatoriti in weekend, sa cumparati un apartament mai mare, sa va renovati casa etc.

Nu vorbiti niciodata despre problemele legate de bani in timpul unei dispute, dar alocati-le timp separat.

Problema numarul 3: MENAJUL LOCUINTEI

Unii detesta sarcinile cu privire la menajul casei, in timp ce altora le fac placere.

Devin, insa, obositoare atunci cand de ele se ocupa o singura persoana.

Solutie: Fiti organizati, stabiliti de comun acord cine ce are de facut si cand, intocmiti in scris un plan si lipiti-l intr-un loc unde nu riscati sa-l scapati din vedere.

Astfel, fiecare dintre voi isi va cunoaste perfect sarcinile pe care trebuie sa le duca la capat: asta pentru ca totul va fi scris negru pe alb!

Iar daca este scris inseamna ca este si aprobat.

Iata de ce trebuie sa fiti maleabili in repartizarea sarcinilor.

Daca, de exemplu, partenerului tau nu ii place sa calce, atunci se poate ocupa de parchet sau invers!

loading...
<

2 comments

  • <cite itemprop="author">narcisa</cite>

    Acest titlu chiar mi-a atras atentia, deoarece am mai citit un articol cu o tema asemanatoare, si consider ca astfel de postari, chiar ne ajuta pe toti care suntem implicati intr-o relatie de cuplu:

  • <cite itemprop="author">ionescu</cite>

    Tot legat de problemele din cuplu, pot adăuga un link, unde am gasit o serie de probleme pe care le întâlnim frecvent: http://www.marian-rujoiu.ro/probleme-in-cuplu-si-solutii/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *