Search for content, post, videos

Cele mai frecvente intrebari despre sex si raspunsurile la ele

Daca vrei sa stii ce anume presupune o relatie sexuala normala, cat de mult conteaza masturbarea in relatie, si ce presupune cu adevarat sa consumi produse afrodisiace, nu ezita sa urmaresti raspunsurile la intrebarile de mai jos!

1. Ce inseamna o relatie sexuala sanatoasa si normala?

Nu exista “normalitate” generala, aplicabila fiecarei persoane in parte. Cel mult, putem spune ca ceva este “normal” daca este practicat de un numar mare de oameni si nu atrage dupa sine oprobiul public. In ceea ce priveste o relatie sexuala sanatoasa si, mai ales, normala, acesta variaza de la cuplu la cuplu pentru ca fiecare persoana are nevoi sexuale si emotionale diferite.

In timp ce activitatea sexuala difera la relatie la relatie, exista totusi cateva indicative ale unei relatii amoroase “normale”, in general:
– ambii parteneri trebui sa fie satisfacuti in mod egal prin activitatile pe care le intreprind
– niciunul dintre parteneri nu ar trebui sa se simta fortat sa faca ceva ceea ce nu vrea
– fiecare partener trebuie sa aiba dreptul de a spune “nu” sexului in orice moment al zilei si fara sa conteze motivele. Un refuz este un refuz si trebuie acceptat
– respect reciproc inainte si dupa sex
– niciunul dintre parteneri nu trebuie sa sufere pierderi in stima de sine
– incredere intre parteneri si deschidere cu privire la istoricul sexual al fiecaruia, dar cu privire la activtatile sexuale curente

2. Masturbarea afecteaza relatia sexuala si cat de multa placere indusa de propria persoana este prea multa?

Atata timp cat intreaga viata sexuala nu consta doar in masturbare si placerea indusa de propria persoana nu primeaza in relatia cu partenerul, masturbarea nu afecteaza relatia sexuala si nici cea emotionala. Insa, daca o femei sau un barbat prefera sa se satisfaca singur in loc sa se bucure de placerile sexuala impreuna cu partenerul sau partenera, atunci masturbarea primeaza in relatie, iar acesta din urma nu are sorti de izbanda.

Totodata, este important de analizat ce alte activitati implica masturare: pornografie video sau foto, sex online sau prin telefon. De asemenea, conteaza daca partenerul este sau nu deranjat de faptul ca celalalt se masturbeaza.

Un alt factor trebuie luat in calcul cand vine vorba de cum afecteaza masturbarea viata sexuala. Daca se intampla din cand in cand si sexul intre parteneri predomina in relatie, nu autosatisfacere, nu trebuie sa va faceti probleme cu privire la masturbare. Dar daca autosatisfacerea este regula in relatie si chiar are loc, uneori, in timpul zilei, la locul de munca sau in baia restaurantului unde cinati, ei bine, aceasta poate ridica probleme atat in viata de cuplu, cat si in cea profesionala si sociala.

3. Afrodiziacele chiar functioneaza?

Produsele si alimentele despre care se spune ca sunt afrodiziace au captivat atentia omului din timpuri stravechi. Daca mai intai erau doar alimente, plante, mirosuri afrodiziace, acum au aparut tot mai multe suplimente sau chiar medicamente despre care producatorii sustin ca sporesc pofta de sex.

Intr-adevar, ciocolata neagra poate actiona in acest fel, la fel si ghimbirul, migdalele si semintele de dovleac. Insa actiunea tuturor nu este pe atat de puternica pe cat este atractia sexuala fata de celalalta persoana si dorinta proprie de a face sex. Pot fi mancate tone de ciocolata neagra cu migdale, cel mai probabil rezultat va fi ingrasare.

Pofta de sex tine mai mult de psihic, dar poate fi influentata si de stilul de viata, care implica alimentatia, efortul fizic (lipsa sau existenta lui), dar si orele de somn din timpul noptii. Asadar, produsele afrodiziace pot actiona fizic asupra organismului, cum ar fi o mai buna irigare cu sange a zonei intime, dar nu pot substitui dorinta intrinseca de imperechere cu o alta fiinta.

4. Ce este terapia sexuala si ce se intampla in timpul sedintelor psihoterapeutice?

Terapia sexuala este o forma de consiliere relationala care se concentreaza, cu preponderenta, pe nivelul de intimitate care exista intre doua persoane si pe problemele de natura sexuala. Un terapeut sexual poate fi un psihiatru, un psiholog, un consilier marital sau familiar, iar pentru unele persoane de anumite credinte, chiar si preotul.

La fel ca in celelalte forme de terapie, si terapia sexuala se bazeaza pe programe specifice concepute astfel incat sa ajute cuplurile si indivizii sa-si depaseasca problemele sexuale. Rolul unui terapeut sexual nu este acela de a schimba libidoul sau orientarea sexuala a unei persoane, ci sa-si maximizeze potentialul de satisfactie sexuala mai intai pentru sine si apoi pentru partener.

In general, terapia sexuala este o terapie a vorbirii. Intr-un numar restrans de cazuri, poate interveni in cuplu o a treia persoana pe post de partener sexual surogat. Acest procedeu este insa foarte rar aplicat si nu trebuie pus in practica decat cu acordul expres al ambilor parteneri care iau parte la terapia sexuala.

loading...
<

2 comments

 • <cite itemprop="author">Job part-time</cite>

  Totul pentru cei care cauta de
  lucrul! Foarte avantajos! NU este necesara
  niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la
  zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si
  mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se
  lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Va oferim alte
  detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: delgeobvro@gmail.com

 • <cite itemprop="author">pasqualyna</cite>

  CEA MAI NOUA OFERTA DE LUCRU! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra!Nu este necesara nici un fel de experienta!Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si internationala.Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.Se lucreaza part-time sau full-time , la alegere.Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.Va oferim detalii dupa ce trimiteti textul „Info” la adresa de email doinagolpoian@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *