Search for content, post, videos

Cele mai bune sfaturi pentru o casnicie fericita

Chiar daca uneori ni se pare ca suntem asaltati de sfaturile de relatie celor din jur, nu strica sa ascultam cu atentie si sa tinem cont de cele care ni se par ca ne pot, cu adevarat, ajuta pe termen lung pentru a avea o casnicie fericita.

 

1. Daca scopul tau este sa ai o casnicie de durata si satisfacatoare, atunci trebuie sa-ti asumi rolul, indiferent de situatie, trebuie sa te simt responsabil/a de ce se intampla, asumandu-ti deopotriva reusitele si greselile.

 

2. Atingerile in cuplu intaresc legatura intima dintre parteneri pentru ca sporesc productia de oxitocina, supranumit „hormonul fericirii si al atasamentului”. Asadar, ori de cate ori este posibil, ia-ti de mana partenerul, saruta-l, mangaie-l, iar fiecare actiune ar trebui sa durece cel putin 5, chiar 10 secunde!

3. Invata sa nu fii de acord si accepta ca este firesc sa nu fiti mereu pe aceeasi lungime de unda.

 

4. Barbatii trebuie sa inteleaga ca nu trebuie si nici nu pot rezolva, repara totul si ca femeile vor sa fie si ele implicate in gasirea si implementarea solutiei la probleme.

 

5. Cea mai mare pierdere de timp, de energie intr-o casnicie este sa incerci sa-ti schimbi partenerul, cu atat mai mult cu cat persoanele care fac astea au, de regula, probleme in ele insele, nu in ceea ce priveste partenerii.

 

6. Accepta ca ai probleme in relatie: rutina in viata sexual, lipsa de comunicare, resentimente sau orice altceva. Trateaza probleme in relatie cum ai trata de o boala cronica: apeleaza la absolut toate mijloacele de vindecare posibile. Nimic nu este prea mult pentru salvarea unei casnicii.

 

7. Cand te certi cu sotul/sotia, renunta la acuzatii, blamare si dorinta de a avea mereu dreptate tu. Acorda-ti timp sa-l asculti pe celalalt fara sa-l intrerupi.

 

8. Pentru a-ti intari casnicia, constientizeaza ca in fiecare cearta amandoi aveti o parte din vina, iar fiecare are partea lui de adevar.

 

9. Nimic nu este mai important intr-o casnicie decat relatia dintre soti. Nu cariera, nu visurile personale, nici macar copiii nu sunt mai importanti. Motivul? O relatie puternica intre sot si sotie este baza sustinerii carierei, a visurilor personale si a copiilor. Doar cu un astfel de fundament poti cladi celelalte. Insa atentie! Niciodata nu o face in detrimentul relatiei de casnicie.

 

10. Ai grija de casnicie si iubeste-ti partenerul avand mai intai grija de tine si iubindu-te mai intai pe tine.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *