Search for content, post, videos

Cele 7 ingrediente esentiale pentru o relatie de durata

Relatiile pot da insemnatate vietii unei persoane. O relatie de succes presupune multa munca si incredere. Indiferent daca este o relatie de amicitie sau una romantica, iti trebuie timp pentru a cunoaste personalitatea celui de langa tine.

Un prieten sau un partener ar trebui sa fie aproape de tine si sa iti ofere sprijin atunci cand ai nevoie. Dar oare care sunt regulile unei relatii de succes?

1. Fii responsabil pentru propria ta fericire

Nu trebuie sa depinzi de partenerul tau cand vine vorba de fericirea ta completa, deoarece este aproape imposibil sa ti-o ofere. O viata fericita si implinita este alcatuita dintr-o varietate de lucruri, incluzand o relatie, dar avem nevoie de un echilibru intre elementele care ne ofera fericire si implinire. Sa depinzi complet de partenerul tau cand vine vorba de fericire este ingredientul catre dezastru.

2. Stabileste limite clare

Stabilirea unor limite clare pe care le respectati amandoi sunt cruciale. Exista foarte multi factori externi care va pot afecta relatia, cum ar fi serviciu, familie sau prieteni. Este important sa nu ii lasi sa te influenteze. Stabilirea limitelor cand vine vorba de ce este in regula pentru tine si pentru partenerul tau este cheia unei relatii de durata.

3. Intelege ca nu ve-ti fi mereu de aceeasi parere

Realizarea ca tu si partenerul tau nu aveti mereu aceeasi parere nu ar trebui sa fie devastanta. Oricat de mult ne-ar placea sa credem ca partenerul nostru este cu adevarat jumatatea noastra care vede intotdeauna lucrurile la fel ca noi, deobicei nu se aplica. Oamenii sunt diferiti in multe feluri. Au anumite pareri despre religie, politica si viata, iar oricat de mult te-ar placea, acestea vor ramane aceleasi.

Ar fi putin straniu daca ai gasi pe cineva care ar fi ecoul intregii tale vieti fara ezitare. Cateva neintelegeri nu sunt o mare problema, cum ar fi unde sa mancati sau ce film sa vedeti. Dar daca va certati cu privire la alegerea presedintelui sau la ce Dumnezeu sa va rugati, atunci este nevoie sa purtati o discutie si sa respectati punctul de vedere al celeilalte persoane fara sa ii fortati sa isi schimbe parerea.

4. Invata sa faci compromisuri

Cand vine vorba de ceea ce se intampla intre 2 persoane, nu poti face orice vrei intotdeauna. In acest caz compromisurile sunt foarte importante. Este simplu de inteles ca nu va merge totul asa cum iti doresti. Una dintre cele 2 persoane care alcatuiesc relatia va avea nevoie de mai multa atentie pentru o perioada de timp, iar cealalta persoana va avea rolul de sprijin. Este de inteles pentru o perioada de timp. Sa fii cu o persoana presupune sa fii langa ei la bine si la greu, iar uneori va trebui sa faci anumite compromisuri pentru a-i asista.

5. Fii sincer

Minciuna este toxica. Singura modalitate de a obtine tot ceea ce vrei de la o relatie este sa fiti amandoi sinceri si sa nu clacati, chiar si atunci cand este greu sa spui adevarul. Daca stii ca partenerul tau este sincer iti este mai usor sa ii intelegi nevoile.

6. Exerseaza bunatatea

Asa cum ar trebui sa procedezi intotdeauna, fii mai bun cu cei din jur. Aminteste-ti ca iti vei vedea partenerul in tot felul de situatii. Este posibil sa aiba nevoie de mai multa bunatate pe parcursul anumitor perioade decat in altele. Indiferent ca trec printr-o perioada mai dificila sau sunt presati de circumstante, bunatatea nu costa.

7. Fa-ti timp pentru tine

Este important sa ii fii alaturi partenerului tau, dar aminteste-ti ca este foarte important sa ai grija de tine. Asigura-ti macar o zi pe saptamana pentru tine in care poti desfasura activitati care iti fac placere de una singura. O relatie nu este alcatuita din 2 jumatati, ci din 2 intregi!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *