Search for content, post, videos

Cele 4 „lucruri” care ucid o relatie de cuplu

O relatie de cuplu de lunga durata sau o casnicie nu se termina pentru ca partenerii au incetat sa se iubeasca. Inainte de pierderea sentimentelor de dragoste, alte aspecte erodeaza puternic relatia de cuplu.

 

Felul in care te comporti zi de zi intr-o relatie poate face diferenta dintre succes si esec. Intr-adevar, sunt de apreciat gesturile marete, dar degeaba dai luna de pe cer o data sau de doua ori pe an daca tot restul timpul esti vesnic nemultumit.

 

Comportamentul partenerilor si atitudinea pe care o afiseaza fata de celalalt pot intari sau ucide o relatie de cuplu!

 

Criticile

 

A-ti manifesta nemultumirea cu privire la un gest, o vorba, o actiune sau o inactiunea a partenerului este absolut firesc intr-o relatie de cuplu, mai cu seama daca o faci cu calm, cu diplomatie si intelegere. Insa este o diferenta majora intre a-ti spune nemultumirea si a critica. Desi diferenta e mare, din pacate, calea nu e lunga, in multe relatii de cuplu partenerii nefiind constienti cand intrec limita decat atunci cand e prea tarziu. Un semn clar ca relatia este pe duca poate fi vesnica nemultumire fata de ce face celalalt, eternele critici pe care un partener le adreseaza celuilalt, indiferent ca este vorba de cum a asezat servetele pe masa sau ca a uitat doua luni la rand sa plateasca intretinerea.

 

Sfidarea

 

Datul ochilor peste cap, pufaitul nervos, „mistourile”, cinismul, infruntarea cu ostentatie – asadar un comportament, per ansamblu, sfidator afecteaza grav relatiile de cuplu. Desi initial poate fi un simplu joc intre parteneri, un joc care genereaza uneori si rasete, sfidarea in cuplu este o otrava care ucide lent relatia, diminuand increderea in sine a partenerului care este vesnic sfidat si impiedicand orice fel de discutii cu scopul de a rezolva o problema pe fondul temerilor ca „iar o sa ma ia in deradere”.

 

Atitudinea defensiva

 

Cand un partener este mereu in defensiva, el da practic vina pe partener. „Nu este problema mea”, „Nu am fost eu” sunt doar cai de a te absolvi de o vina si de a o arunca pe celalalt. In momentul in care discutam de o relatie de cuplu – asadar, in doi – este clar ca vina este aruncata pe celalalt, chiar daca nu in mod explicit. Aceasta atitudine este ca un foc mocnit care mistuie totul incet si treptat, dar sigur!

 

Detasarea

 

In momentul in care un partener se detaseaza emotional de celalalt, cand nu-i mai insuseste planurile, nu-i mai asculta cuvintele, nu-l mai intreaba ce simta si manifesta un dezinteres total de persoana celuilalt, inseamna ca respectivul s-a detasat in asa masura incat s-a „extras emotional” din relatia de cuplu, chiar daca sunt, teoretic, in continuare impreuna.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *