Search for content, post, videos

Cel mai bun moment pentru a face sex

Stiati ca exista o perioada a lunii in care dimensiunile clitorisului se maresc cu 20%, devenind si mai sensibil la atingere? Acesta perioada este considerata cea mai potrivita pentru a face sex, caci placerea va fi exponential mai mare.

Un grup de cercetatori italieni de la Universitatea din Bologna au efectuat un studiu, publicat in revista de specialitate The Journal of Sexual Medicine, care arata ca in jurul celei de 14-a zi a ciclului menstrual clitorisul se mareste cu pana la 20%, devenind astfel foarte receptiv la orice atingere.

Cercetatorii italieni au studiat 24 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, folosind un echipament special cu ultrasunet, pentru a lua masuratori exacte ale clitorisului in fiecare din cele 28 de zile ale ciclului menstrual.

Ei au constatat ca in a 14-a zi a ciclului, clitorisul femeii se umfla, marindu-si dimensiunea cu 15-20%. Mai mult de atat, artera clitoridiana se largeste, motiv pentru care sangele circula cu o mai mare usurinta irigand mai bine zona atat de sensibila la atingere.

Care sunt tendintele romantice si sexuale ale lui 2013

Toate aceste motive fac ca placerea sexuala sa fie cu mult mai mare in aceasta perioada a lunii.

Insa, atentie! In cazul unui ciclu menstrual regulat, tot in ziua a 14-a are loc si ovulatia, motiv pentru care este recomandat sa va protejati in timpul actului sexual, daca nu doriti sa ramaneti insarcinata. Daca aveti, totusi, planuri de a deveni mamica, atunci bucurati-va de moment fara nicio restrictie!

Profesorul Cesare Battaglia, unul dintre coordonatorii studiului de la Universitatea din Bologna, sustin ca nivelul crescut de estroge, hormon feminin, din perioada ovulatiei genereaza aceste schimbari la nivel clitoridian.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *