Search for content, post, videos

Ce trebuie sa inteleaga femeile despre sentimentele barbatilor

Exista preconceptia potrivit careia barbatii nu obisnuiesc sa-si exprime sentimentele, fie pentru ca nu stiu, fie pentru ca ar considera gestul lipsit de masculinitate, fie pentru ca uneori nu mai au loc de femeile exagerat de expresie. Insa un barbat, indiferent de felul lui de a fi, simte si se exprima ca atare daca stii „sa-l citesti”.

 

1. Barbatii simt diferit fata de femei

 

Multe dintre frustrarile dezvoltate de femei sunt generate de faptul ca cred ca barbatii functioneaza la fel ca ele din prisma dezvoltarii sentimentelor. Insa, adevarul nu este tocmai acesta. Barbatilor le ia mai mult timp sa-si proceseze propriile sentimente, sa si le accepte inainte de toate fata de ei insisi. Acest aspect nu este unul negativ, ba dimpotriva. Caci atunci cand un barbat accept ca simte „x” lucru, inseamna ca o simte cu toata fiinta lui, nefiind ceva superficial.

Femeile care reusesc sa inteleaga acest mod de functionare masculina cand vine vorba de sentimente se pot feri mult mai eficient de dezamagiri si de miile de intrebari care apar in mintea lor vizavi de relatia de cuplu.

 

Totodata, un alt aspect important pentru barbati, pe care trebuie sa-l inteleaga femeile, este ca ei sunt construiti astfel incat vor mereu sa „repare” chestii. Cand nu au ce repara, intervine un sentiment de inutilitate si de frustrare care macina puternic barbatul in interior. Astfel ca, atunci cand o femeie se plange de faptul ca barbatul ei se streseaza prea tare cu privire la o anumita chestiune, ar trebui sa se gandeasca inainte de toata ca este in natura lui sa incerca sa „repare” acea problema, indiferent de natura ei.

 

2. Se simt deseori presati de sentimentele si trairile partenerei

 

Bineinteles, rolul unui barbat intr-o relatie serioasa este sa fie un partener bun, un amant bun, sa aiba grija de iubita lui, sa o asculte, sa comunice cu ea, sa fie loial si asa mai departe. Dar exista o limita fina pe care unele femei o depasesc. Aceasta vizeaza presiunea pe care unele femei o pun asupra barbatilor. Este vorba mai cu seama de femeile care au nevoie de un barbat pentru propria lor validare. Acest tip de compartament, in care ea se pozitioneaza in centrul universului si asteapta ca el sa graviteze in jurul lui, este un mare „turn off” pentru barbati.

 

3. Diferenta intre comunicarea pozitiva si cea negativa

 

Comunicarea negativa decurge astfel: el ajunge acasa obosit si stresat, este morocanos si necomunicativ, iar ea arunca usor rastit vorba: „Ce Dumnezeule ai? De ce esti asa?”.

 

Comunicarea pozitiva implica crearea unui mediu propice, plin de intelegere si bunavointa din partea femeii, pentru a-l determina pe barbat sa se deschida emotional si a spune ce-i framanta mintea si sufletul.

 

Este o diferenta majora intre a pretinde explicatii intr-o atmosfera tensionata si a crea mediul ideal pentru ca el sa se deschida de la sine. Iar acest aspect este valabil si in ceea ce priveste nemultumirile femeii.

 

Spre exemplu, in loc ca ea sa se rasteasca la el spunandu-i: „Tu nu vrei niciodata sa iesim si cu prietenii mei!” mai bine adopta o alta abordare, de tipul: „Uite, eu chiar vreau sa ne spunem unul altuia ce ne deranjeaza, ce ne face fericiti. Doar asa o ne fie bine impreuna. Spre exemplu, pentru mine sunt importante prieteniile mele si te vreau si pe tine parte din ele. Vreau sa te cunoasca prietenii mei, vreau sa ma mandresc cu tine printre ei. Hai sa gasim o solutie impreuna care sa ne convina amandurora”.

 

Odata ce pus astfel problema, fara rastiri si atitudini pasiv-agresive, barbatului ii va fi mult mai usor sa se deschida emotional si sa inteleaga mai usor nevoile partenerei sale.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *