Search for content, post, videos

Ce tradeaza pozitia de dormit in doi despre cat de fericiti sunteti si cum e viata sexuala in cuplu

Pozitia de dormit in pat cu partenerul dezvaluie ce fel de relatie aveti, dar si cu ce fel de probleme de cuplu va confruntati.

 

Ideea ca doi oameni indragostiti unul de celalalt dorm imbratisati impreuna este desueta, arata un studiu efectuat recent. In realitate, lucrurile nu stau ca in filme. Jumatate dintre cupluri dorm spate in spate si chiar lasa spatiu intre ei in pat.

 

Limbajul trupului care arata personalitatea si relatia pe care o avem cu persoana de langa noi se manifesta si in somn, potrivit psihoterapeutului Corrine Sweet. „In timp ce dormin, trupul nostru spune multe despre noi. Pozitia in care obisnuim sa ne odihnim noaptea poate dezvalui ce fel de relatie avem cu partenerul, dar si cu ce fel de probleme de cuplu ne confruntam”, a declarat psihoterapeutul Corrine Sweet.

 

Dar ce spune, de fapt, pozitia de dormit despre relatie?!

 

Apreciere – pozitia de dormit spate in spate, umar in umar

Cuplurile care dorm spate in spate, dar care continua sa se atinga cu umarul, cel putin, unul pe celalalt in somn se bucura de relatii confortabile si intime. Partenerii dovedesc prin aceasta pozitie de somn ca se simt in largul lor in relatie, ca se iubesc, dar ca lasa totusi un mic spatiu personal intre ei, spatiu liber binevenit dealtfel. Este una dintre pozitiile de somn cel mai des intalnite.

 

Libertate – pozitia de somn spate in spate si la distanta

Potrivit unui sondaj efectuat la un hotel din Marea Britanie, 28% din cupluri dorm impreuna in pat, dar separat, adica la distant. Aceasta pozitie de somn denota independenta in cuplu, dar si obisnuinta si acceptare din partea ambilor parteneri.

 

De vorba pe perna – pozitia de dormit fata in fata

Doar 7% in cupluri dorm fata in fata. Este o pozitie foarte intima care dezvaluie necesitatea de contact si de comunicare in cuplu, din toate aspectele existente, de la comunicare verbala, emotionala la cea sexuala.

 

Amantii – pozitia de dormit fata in fata cu picioarele incrucisate

Aceasta este pozitia indragostitilor tineri sau a romanticilor incurabili, chiar si dupa ani de relatie. A dormi fata in fata cu picioarele atingandu-se in mod constant indica o nevoie puternica de contact permanent. Practic, partenerii sunt incapabili sa se dezlipeasca unul de celalalt. Suna frumos, dar doar 4% din cupluri adopta pozitia romanticilor incurabili.

 

Lingura 1 – pozitia de dormit in care barbatul tine in brate femeie, ambii stand pe o parte

Este o pozitie de dormit traditionala, in care barbatul este cel dominant si femeia cea receptiva. Acest mod de a dormi indica faptul ca barbatul este coordonatorul relatiei si are un instinct puternic de a o proteja pe partenera. Pozitia Lingura 1 este des intalnita la cuplurile care au doar cativa ani de casatorie sau de relatie. Denota o puternica sexualitate din parte ambilor parteneri, precum si siguranta relationala.

 

Lingura 2 – pozitia de dormit in care femeia tine in brate barbatul, ambii stand pe o parte

Asemenea pozitiei de dormit anterioare, si aceasta indica o mare siguranta in relatie si o nevoie puternica de a proteja. Insa, de data aceasta, femeia este cea care are grija de iubitul ei si il protejeaza, atat in pat, cat si in viata de zi cu zi.

 

Romanticii – pozitia de dormit in care femeia sta cu mana si cu capul pe pieptul barbatului

Este o pozitie de dormit populara in filmele de la Hollywood, dar practicata in viata reala de doar 1% din cupluri. Este o pozitie extraordinar de intima si specifica inceputurilor de relatie, cand partenerii sunt abia indragostiti unul de celalalt.

 

Superman – pozitia de dormit a barbatului „inotator” si a femeii supuse

Aceasta pozitie de dormit indica disociere in cuplu sau, cel putin, parteneri cu roluri foarte bine stabilite. Daca barbatul doarme in pozitie de superman sau de parca ar inota arata, practic, ca este regele in pat, iar femeia de langa el, incolacita in pozitie fetala, se supune dorintelor lui cu bucurie.

 

Superwoman – pozitia de dormit a femeii „inotatoare” si a barbatului supus
De data aceasta, femeia dicteaza in pat, iar barbatul se alege cu rolul de actor secundar, atat intre asternuturi, cat si in relatia de zi cu zi.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *