Search for content, post, videos

Ce se intampla cand faci amor atunci cand esti racit

Simti ca te incearca o raceala si eviti sa intri in contact cu partenerul pentru ca te temi sa nu-i dai si lui virusul? Ei bine, specialistii iti spun sa stai linistit, raceala nu se transmite prin contact sexual, desi riscul exista intr-o anumita masura. Iata de ce.

Inainte de a discuta despre orice teorie legata de efectele sexului, ar trebui sa vorbim despre modul in care se transmite o raceala.

Fiind vorba de o infectie respiratorie, virusurile se transmit pe calea aerului, prin atingerea obiectelor infectate, apoi a gurii, nasului, ochilor.

Mai pe intelesul tuturor, este suficient sa stai in aceeasi incapere cu persoana contaminata, sa respirati acelasi aer, sa atingeti aceleasi lucruri. Virusul poate supravietui cateva ore sau chiar zile intr-un spatiu inchis.

Riscul de imbolnavire creste atunci cand imunitatea este slabita si mai creste si odata cu apropierea.

Cu cat stati mai mult impreuna, dar si mai apropiati, nas in nas, respirand acelasi aer, pericolul de a contacta boala este mai mare.

Citeste si: O tanara de 30 de ani a trait o adevarata drama! A fost violata de „barbatul vietii ei”, pe care l-a cunoscut pe Facebook

De aceea se si spune ca sexul e riscant, deoarece implica o apropiere mai mare. Insa trebuie sa te gandesti ca oricum stai cu persoana contagioasa in aceeasi incapere.

Din acest motiv nu conteaza daca va sarutati sau nu, ori ca eviti sa pupi pe cineva, ca sa nu-i transmiti raceala, asta este doar un MIT. Microbii nu stau doar pe buze sau concentrati in zona fetei, ei sunt raspanditi in toata incaperea.

Asa ca, specialistii sustin ca nu are sens sa va abateti de la sex, in situatia in care oricum dormiti in acelasi pat, mancati la comun, folositi aceeasi tastatura si impartiti majoritatea lucrurilor.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *