Search for content, post, videos

Ce se considera infidelitate si ce nu?

Unele gesturi pot fi considerate infidelitate, chiar daca nu au legatura cu apropierea sexuala.

Un studiu realizat in 2017, de catre Universitatea din Michigan, unde au participat 400 de cazuri de ambele sexe, a aratat ca oamenii percep diferit notiunea de „a insela”.

Daca este sa ne luam dupa rezultatele studiului, 60% dintre barbati si 45% dintre femei isi inseala partenerul chiar acum.

43% dintre persoane considera ca daca partenerulul lor insoteste o alta persoana la un eveniment formal sau iese la cina cu altcineva, este tot o forma de infidelitate.

Mai mult de jumatate dintre participanti sunt de parere ca formarea unei legaturi profunde (impartasirea secretelor sau petrecand mult timp impreuna) este, de asemenea, o metoda de tradare. Nu trebuie sa se consume actul sexual in sine pentru a se considera infidelitate.

In ultimii ani, infidelitatea se dovedeste a fi un motiv frecvent pentru separare, casatoria nu mai devine ceva de sustinut „cu orice pret”. In acelasi timp, instrumentele tehnologice faciliteaza dezvaluirea anumitor informatii si astfel este tot mai greu sa ai secrete fata de partenerul de viata.

Potrivit sexologului portughez Alessandra Rampolla, dialogul in cuplu este esential pentru a stabili acorduri privind ceea ce ar putea fi dureros.

Insa, terapeutul Shirley Glass, expert in infidelitate, sustine ca exista trei elemente care determina daca intr-o relatie s-a calcat stramb sau nu.

Secretul

Asta inseamna ca tot ceea ce facem cu o a terta parte si ascundem partenerului nostru se considera infidelitate.

Intimitatea emotionala

Apare atunci cand avem o legatura mai profund emotionala cu o alta persoana decat cu partenerul nostru. Trebuie sa aveti grija, aceasta se poate transforma intr-o relatie amenintatoare. Multe infidelitati incep in acest fel.

Chimie

Se intampla uneori ca o simpla privire sa fie suficienta pentru a simti tensiune sexuala. Chiar daca relatia de cuplu merge bine, sexul este bun, exista un anumit timp de atractie careia nu-i poti face fata, sentimentul fiind mult prea intens in preajma unei anumite persoane, cu care simti ca exista pur si simplu chimie. De aici pana la a insela este o cale foarte scurta.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *