Search for content, post, videos

Ce sa faci cand vrei sa te ceara de sotie

Cele mai bune sotii

Nu incape indoiala ca ultimatumul dat unui barbat este un mit in relatiile de cuplu, un mit conform caruia acest tip de comportament ar distruge complet si definitiv relatia respectiva.

Nimic mai fals. De altfel, un ultimatum ar putea fi exact lucrul de care partenerul tau sa aiba nevoie la un moment dat. Ne referim evident la un ultimatum in ceea ce priveste casatoria, pentru ca stim cat de reticenti pot fi unii barbati atunci cand se pune problema sa spuna acel da si sa se invoiasca pe viata la acel „pana ce moartea ne va desparti”. Nu e nicio problema, daca relatia voastra dureaza si el pare complet ignorant in ceea ce priveste casatoria dar tu ti-o doresti cu toata fiinta ta, e cazul sa pui punctul pe i si sa il pui fata in fata cu realitatea. Acea conversatie care sa te faca sa obtii ceea ce vrei este o problema si conteaza nu numai cand iti alegi momentul ci si cum o faci si de felul in care stii sa iti impui punctul de vedere.

Momentul propice

Cererea in casatorieFiecare relatie de cuplu avanseaza dupa propriul sau ritm deci, nu putem stabili un anumit numar de luni sau ani dupa care poti sa astepti propunerea vietii. Acestea fiind spuse, sunt totusi cateva repere importante dupa care te poti lua. In cazul in care sunteti impreuna de doar 4, 5 luni, este imposibil de spus ce te asteapta. In acest punct, inca va mai descoperiti unul pe celalalt si daca ii propui casatoria s-ar putea sa-l sperii. In acelasi timp insa, este totalmente aiurea sa astepti ani si ani pana sa deschizi subiectul casatoriei. La fel insa, dupa o relatie care decurge normal si dureaza deja de mai bine ed un an, nu e cu nimic deplasat sa incerci sa-l provoci la o discutie serioasa despre viitorul vostru ca si cuplu.

Cum sa o faci

Daca nu o faci cu grija, impunerea unui ultimatum poate fi perceput ca o amenintare si barbatul se poate simti incoltit ba chiar dispus sa fuga de lanag tine. Pentru a evita acest lucru este bine sa il provoci la aceasta discutie intr-un mod ferm dar calm.

Cea mai buna metoda de a ramane relaxata este sa discuti cu el imediat ce ti-ai dat seama ca mariajul e o chestiune la care te gandesti deja aproape zilnic. Daca in schimb astepti pana ce sentimentele fierb in tine, vei parea prea nerabdatoare si l-ai putea face sa nu te mai asculte.

Cand simti deci ca a venit momentul, gaseste un moment propice pentru a incepe discutia, un moment al zilei care nu este deloc stresant pentru niciunul dintre voi, cum ar fi de exemplu cina. Apoi, fii directa. Lasa la o parte indiciile si ghicitorile pentru ca nu vei obtine nimic astfel. Spune-i ca-l vezi drept viitorul tau sot si ca vrei sa stii daca este si el pe aceeasi felie cu tine. Spre exemplu, poti incerca cu urmatoarea replica: „Te iubesc, ador sa fiu cu tine si mi-as dori ca relatia noastra sa mearga mai departe. Vreau sa stiu daca si tu simti la fel.”

Fa pasul inapoi

In fine, nu te astepta de la el sa-ti faca imediat propunerea/cererea in casatorie. Aminteste-ti ca tu ai avut timp sa digeri aceasta idee pe cand el abia a aflat. Lasa-i cateva saptamani pentru a se gandi, fixeaza-ti o data ulterioara la care sa readuci subiectul in discutie in cazul in care nu te cere dar, pana atunci nu mai vorbi deloc despre casatorie. Daca nici atunci nu va fi pregatit, va trebui sa decizi daca mai continui relatia, daca te multumeste in forma sa actuala sau e cazul sa privesti inainte si sa renunti la el.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *