Search for content, post, videos

Ce probleme de cuplu tradeaza fanteziile tale sexuale

Fanteziile sexuale ale fiecarei persoane pot da de inteles, potrivit studiilor psihologilor, ce probleme de cuplu au acele persoane si daca este timpul pentru o schimbare in relatie.

Cercetarea a fost efectuata de un grup de oameni de la Facultatea de Psihologie din Israel. Ei au ajuns la concluzia ca exista refulari comportamentale in fanteziile sexuale ale fiecarei persoane, cu privire la felul in care viata sentimentala decurge.

Rezultatele pe care le-au obtinut nu fac neaparat referire la probleme punctuale in viata de cuplu ci mai degraba la ce fel reactioneaza subconstientul in momentul in care exista astfel de probleme.

Pentru realizarea acestei cercetari au fost studiate 48 de cupluri care au descris detaliat ce fel de vise erotice au. Dupa aceea au vorbit deschis despre ce anume considera ca nu este asa cum trebuie in viata personala iar rezultatele au fost concludente.

Asadar, fanteziile sexuale au fost impartite, atat pentru barbati cat si pentru femei, in tri categorii care denota problemele care ar putea exista in cuplu.

1. Fanteziile sexuale cu persoane cunoscute

In momentul in care membrii unui cuplu au fantezii secuale cu persoane straine este posibil ca armonia sa nu mai existe deloc. Totodata, cuplurile care trec prin perioade in care se cearta foarte des au de multe ori fantezii sexuale cu persoane straine, reale, si de acelas sex. Asadar, cei care se gasesc in aceasta situatie si vor sa remedieze problema ar trebui sa ia o gura de aer si sa discute cu partenerii punctual despre ce-i deranjeaza.

2. Fanteziile sexuale cu persoane necunoscute

Cuplurile in care cei doi membri au fantezii sexuale cu persoane necunoscute sau inventate se confrunta cu o reala problema. Acest tip de fantezii sexuale apar atunci cand se simte nevoia de distantare, de evadare. Astfel, cei care au des astfel de fantezii sexuale au nevoie de o pauza de la viata de cuplu. Mai precis, creierul lor le dicteaza ca ar fi cazul sa experimenteze si o relatie cu oricine altcineva, numai sa fie o persoana total diferita de cea cu care impart viata sentimentala.

3. Fanteziile sexuale cu partenerul

Acest tip de fantezii denota o problema de cuplu deloc de ignorat. Este vorba de lipsa de intimitate, lipsa momentelor in care efectiv cei doi membrii ai cuplului sa faca sex. Atunci cand sentimentele sunt foarte puternice si exista lipsa de sex, apare acest caz. Este si cazul cel mai grav avand in vedere ca poate degenera foarte usor intr-unul din celelalte doua cazuri mentionate mai sus.

Pe langa aceste tipuri de fantezii sexuale, cercetatorii au concluzionat ca exista si alte tipuri total normale, caracteristice naturii sexuale a omului. Astfel, fanteziile care presupun mai multi parteneri sexuali sau impartirea partenerului ce cuplu cu alti parteneri sexuali sau fanteziile de tip swing nu denota decat lucruri bune. Cel mai important semn dat de astfel de fantezii este ca in cuplu troneaza increderea si satisfactia sexuala si de aceea incolteste ideea de experimentare.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *