Search for content, post, videos

Ce pierde ea intr-o relatie lunga sau “De ce le este femeilor dor de fostul?”

Stabilitate, intimitate si sustinere – sunt doar trei dintre lucrurile bune care rezulta dintr-o relatie de lunga durata.

Si totusi, cand ne intreaba cineva “Cum merge cu X?”, raspundem zambind “Merge bine!” si completam in sinea noastra, cu putina tristete, “dar nu mai e ca inainte”.

Unele bucurii se pierd in relatiile lunga durata, fie acestea concretizate sau nu in casatorie. Stabilitatea, intimitatea si sustinerea dobandite in anii petrecuti alaturi ce celalalt par sa vina, deseori, cu un pret: acela al dorului de persoana iubita, “asa cum era inainte”.

Desi Kathryn Jezer-Morton, editor pe LifeStyle la publicatia online AskMen, vorbeste barbatilor despre aceasta evolutie inevitabila, explicandu-le de ce partenerelor “le este dor de ei cei dinainte”, acest troc emotional care are loc intre bucuriile inceputului de relatie si avantajele uneia de lunga durata este perfect valabil pentru ambele sexe. In fond, toate persoanele implicate in relatii stabile si lungi simt lipsa iubitului sau a iubitei “de la inceputuri”.

Fiecare om care a impartit cativa ani acelasi pat, aceeasi masa din bucatarie, acelasi espressor de cafea cu partenerul simte ca pierdut “ceva” care, candva, a fost “al lor”, iar acum a devenit doar “al lui”. In pofida diferentelor dintre cupluri, exista si familiaritati care ne dovedesc ca traim si simtim la fel sau, cel putin, mai asemanator decat ne-am fi inchipuit.

Este dificil sa intocmesti un top cu obiceiurile bune sau cu bucuriile inceputurilor de relatii, dar pot fi identificat macar cateva caracteristici ale primelor luni petrecute impreuna. Dupa ani, aceste caracteristici par adevarate “atuuri” ale inceputurilor pentru ca sunt puse intr-o lumina mai buna de nimicurile enervante ale prezentului fiecaruia dintre cei care sunt implicati in relatii lungi.

Asadar, de ce iti este dor de partenerul “de dinainte”

  1. Pentru ca isi dorea sa petreaca mai mult timp cu tine, in defavoarea oricarei alte persoane
  2. Pentru ca iti facea mai putin morala, iar acum reuseste sa se lege de cele mai mici greseli ale tale
  3. Pentru ca atunci nu auzeai zgomotele pe care le scoate noapte
  4. Pentru ca nu era atat de pornit impotriva a orice
  5. Pentru ca accepta faptul ca nu stie totul
  6. Pentru ca isi asuma riscuri
  7. Pentru ca incerca sa te impresioneze
  8. Pentru ca era dispus sa iasa cu prietenii tai, doar de dragul tau
  9. Pentru ca era mai slab cel putin cinci kilograme

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *