Search for content, post, videos

Ce nu trebuie sa faceti atunci cand partenerul este suparat

Cea mai mare problema a cuplurilor este lipsa de comunicare. Pentru o relatie sanatoasa, ambii parteneri trebuie sa fie deschisi, iar daca simti ca nu este asa, cel mai bine ar fi sa nu insisti. Astfel, risti sa devii cicalitoare.

Atunci cand partenerul vine acasa suparat si abatut, abia vorbeste si alege sa se retraga pe canapea, este mai bine sa nu insisti cu intrebarile. Insistentele il vor face sa se retraga mai mult. Incercarea de a stoarce raspunsurile de la un partener cu toane, cu expresii de genul „spune-mi”, „vino” sau „vreau doar sa ajut”, poti parea ingrijorata, dar, de fapt, dai dovada de egoism. Raspunsurile la acest gen de intrebari iti satisfac propria curiozitate, iar acest lucru iti va distrage atentia de la supararea lui.

„Sotii nostri nu au nevoie intotdeauna de noi pentru a rezolva problemele lor”, a declarat consilierul Dave Ortis, Focus on Family Canada, „dar au nevoie de noi sa ascultam. Intelegeti ca stilurile de comunicare sunt diferite si invatati sa va respectati reciproc modelele de comunicare”.

Intrebarile neplacute si insistente pot amplifica stresul.

O imbratisare si o incurajare il vor face sa se deschida mai repede decat o avalansa de intrebari.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *