Search for content, post, videos

Ce nu ti-au spus specialistii pana acum! Afla de ce nu ajung toate femeile la orgasm

Tot mai multe femei nu reusesc sa cunoasca placerea maxima in timpul actului sexual. Fara voia lor s-au transformat in femei frigide.

Cauzele pot fi diverse, pot fi influentate de starea psihica sau fizica.

„In general, barbatii ating mai usor orgasmul decât femeile, dar orgasmul femeilor ţine mai mult şi este mai intens. Femeile au nevoie de mai mult timp pentru a atinge pragul de excitaţie premergător orgasmului. De asemenea, implicarea lor este mai profundă şi are o strânsă legătură cu stima de sine, sentimentele pe care le simte faţă de partener, locul şi momentul în care are loc actul sexual. Ce este important de subliniat în primă instanţă este faptul că orgasmul este obţinut de cei mai mulţi oameni prima dată prin masturbare. Asfel, masturbarea poate apărea cu mult înainte de începerea vieţii sexuale.

În cazul bărbatului, experienţa îl poate ajuta să îşi depăşească anumite disfuncţii caracteristice, cum ar fi ejacularea precoce. În cazul femeii, experienţa ii poate releva obţinerea orgasmului vaginal. Ejacularea precoce şi lipsa orgasmului vaginal sunt cele mai întâlnite probleme sexuale ce pot fi remediate prin psihoterapie”, precizeaza psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gandul.

Cauzele pot fi diverse, insa specialistii sustin ca principalele motive pentru care o femeie nu poate avea orgasm sunt:

– lipsa de experienta a partenerului, lipsa preludiului, a complimentelor, a sentimentelor.

– o trauma intensa petrecuta in trecut poate duce la frigiditate. Un viol sau o agresiune.

– lipsa de comunicare in pat, de exprimare a dorintelor.

– dorinta de a le face pe plac partenerilor, le face sa uite de propria placere.

„Orgasmul vaginal este trăit doar de 37% dintre femei. Cauzele pentru care marea majoritate nu simt orgasmul vaginal sunt multiple: masturbarea precoce, sentimentele de vinovăţie, lipsa stimei de sine, lipsa preludiului, lipsa de experienţă a partenerului, anorexia, bulimia, depresia.

Freud spunea ca orgasmul clitoridian este caracteristic fetelor, iar cel vaginal femeilor, deci punea totul pe seama maturitaţii femeii. Sunt şi femei, o proporţie destul de mică, de aproximativ 27%, care obţin orgasmul cu uşurinţă sau chiar au orgasme multiple”, a mai declarat sursa citata.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *