Search for content, post, videos

Ce inseamna menopauza de fapt, din punct de vedere al vietii sexuale

Primul semn al menopauzei este incetarea menstrei. Dupa 40-50 de ani, mecanismele biologice incep sa dea rateuri, care se precizeaza pe la 48 de ani.

Disparitia ovocitelor este treptata  si in cele din urma totala. Spre deosebire de barbat, la care testiculele sunt in principiu inepuizabile pana la o varsta foarte inaintata.

Menopauza precoce. Se vorbeste despre menopauza precoce cand ea se instaleaza inainte de 40 de ani (4 % dintre femei): poate fi de origine genetica ori autoimuna; uneori e provocata prin metode medicale ori chirurgicale.

Menopauza este un proces biologic natural, nu o afectiune medicala. Desi se asociaza cu modificari hormonale, fiziologice si psihice, aceasta nu reprezinta sfarsitul tineretei si incetarea vietii sexuale.

Menopauza este o etapa deosebit de importanta in viata unei femei, deoarece organismul sufera tranformari importante. Printre simptome importante amintim urmatoarele: aparitia bufeurilor de caldura, uscaciunea vaginala, tulburarile de somn, tulburari urinare, crestere in greutate, tulburari de comportament, modificarea pielii.

Sexul ramane neschimbat. Responsabil de aparitia dorintei sexuale atat la femei cat si la barbati este testosteronul. Exista putine femei care isi pierd dorinta sexuala la aparitia menopauzei, insa acest fapt se datoreaza nivelului scazut de estrogen.

Realitatea este ca in cazul celor mai multor femei cu varste cuprinse intre 50 si 70 de ani, apetitul sexual tinde sa continuie, ba mai mult decat atat sa se intensifice.

Menopauza nu trebuie sa insemne un sfarsit, ci mai degraba, un inceput matur cu alte definitii ale iubirii.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *