Search for content, post, videos

Ce inseamna cu adevarat „Te iubesc, dar nu sunt indragostit de tine”

Te iubesc, dar nu sunt indragostit de tine” – iata o afirmatie rostita de destul de multi barbati si auzita, implicit, de destul de multe femei. Dupa articularea acestor cuvinte mai ales in pragul unei despatiri, apare inevitabil intrebare: „Ce vrea sa spuna?”

Intamplarea” face ca la urechile multora dintre femei sa ajunga aceste cuvinte. Rostite adesea in momentul despartirii, ele au rolul de a atenua durerea cauzata de separare, dar si de a transmite un anumit mesaj. Psihoterapeutul si consilierul relational Linda Bloom, care a auzit la randul ei vorba „Te iubesc, dar nu sunt indragostit de tine”, a decis sa analizeze si sa descopere exact mesajele pe care barbatii vor sa le trasmita.

Discutand cu psihologi, alti consilieri relationali, dar si cu mai multi barbati care au dezvaluit ce semnificatii au acordat acestei afirmatii cand au rostit-o, Linda Bloom a ajuns la concluzia ca „Te iubesc, dar nu sunt indragostit de tine” poate avea cel putin 10 mesaje ascunse:

1. „Nu ma simt bine in relatia pe care o avem si nu vreau sa o continui.”

2. „Nu ne potrivim cu adevarat, chiar daca tin la tine.”

3. „Cred ca este o persoana foarte ok, dar vreau pe acel cineva alaturi de care relatia va fi fireasca, alaturi de care lucrurile vor curge natural, de la sine, fara sa fiu nevoit sa ma indemn pe mine insumi sa fac anumite lucruri.”

4. „Incep sa constientizez ca avem ceva probleme si nu-mi place unde se indreapta relatia.”

5. „Vreau sa ies din relatie inainte sa devina cu adevarat dificil sa te parasesc.”

6. „Am cunoscut pe altcineva si cred ca ma indragostesc de ea.”

7. „Incep sa am stari de spirit si sentimente incomode, neplacute si cred ca tu esti cauza lor.”

8. „Nu ma mai faci sa ma simt cum ma faceai inainte.”

9. „Vreau sa ne calmam. Relatia avanseaza prea repede asa ca e mai bine sa o luam usurel.”

10. „M-am saturat de relatie si nu te mai doresc.”

loading...
<

2 comments

 • <cite itemprop="author">Alexandra Alyssa</cite>

  3.
  „Cred ca este o persoana foarte ok, dar vreau pe acel cineva alaturi de
  care relatia va fi fireasca, alaturi de care lucrurile vor curge
  natural, de la sine, fara sa fiu nevoit sa ma indemn pe mine insumi sa
  fac anumite lucruri.” cred ca e cea mai potrivita,din perspectiva mea

 • <cite itemprop="author">alina</cite>

  Se poate sa ma ajute cineva cu un sfat va rog frumos?
  Acum 9 luni de zile am inceput o relatie cu un barbat pe care l-am dorit de acum 5 ani de zile dar nu il puteam avea pentru ca amandoi eram implicati in alte relatii. Dupa toata aceasta perioada am venit in vacanta si aici ne-am reintalnit intamplator si am inceput sa fim impreuna. Am fost cea mai fericita femeie sa il revad si el pe mine spunandu-mi ca „am fost trimisa de d-zeu” si ca, ce simte pentru mine nu a mai simtit pentru nimeni niciodata. Faptele si vorbele lui imi spuneau ca in sfarsit mi-am gasit jumatatea. intre timp ne am mutat impreuna de vreo 3 luni , in casa noua si am luat-o de la zero, mentionez ca atunci cand l-am intalnit era distrus din cauza trecutului si din cauza ca nu putea sa isi vada fetita din relatia anterioara. In tot acest timp am luptat cu avocatii si am reusit sa il aduc inapoi pe picioarele lui adica isi vede fetita frecvent, nu mai are stari emotionale asa dese si totul in prealabil ar fi ok pentru noi. DAR acum 1 luna a inceput sa se schimbe dramatic zicandu-mi citez: NU MAI AM ACELASI SENTIMENTE PENTRU TINE, NU MAI E LA FEL CA LA INCEPUT, TE IUBESC DAR NU CA LA INCEPUT, AR TREBUI SA RAMANEM PRIETENI. Totodata tuturor cunostintelor noastre le spune ca ma iubeste numai mie nu sau cea mai tare e : nu sunt pregatit sa intru intr-o relatie?

  Va rog si va implor sa ma ajuati cu un sfat pentru ca sunt disperata si nu mai stiu ce sa fac? cum se poate sa iti spuna cineva si sa iti arate ca te iubeste maxim si apoi ca nu te mai iubeste?
  va rog ajutati-ma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *