Search for content, post, videos

Cat de durdulie trebuie sa fie femeia perfecta, in mintea barbatilor

Desi curburile voluptoase ale siluetei lui Beyoncé si a lui Kim Kardashian au alimentat idealul de femeie cu forme, barbatii prefera, in esenta, femeile mai slabute, se arata intr-un studiu de specialitate.

Femeile cu siluete mai subtiri sunt asociate, in mintea masculina, cu fertilitatea, tineretea si riscul scazut de aparitie a bolilor, se arata intr-un studiu publicat in revista de specialitate „PeerJ”. Bineinteles, idealul trupului feminim variaza in functie de societate, de obiceiurile specifice societatii, chiar si de rasa, insa, per total, femeile cu siluete subtiri (dar normal din punct de vedere al indicelul de masa corporala) sunt considerate cele mai atragatoare.

Profesorul John Speakman, coordonatorul studiului, a vrut sa afle ce indice de masa corporala are trupul ideal feminin. El a cooptat peste 1.300 de persoane din zece state diferite pentru a evalua, in baza mai multor imagini, care tip de silueta feminina este considerata cea mai atragatoare.

Atat in cazul europenilor, a africanilor si a asiaticilor, trupul ideal feminin are un indice de masa corporala de 19, care se incadreaza in valorile normal pentru IMC, dar mai catre limita inferioara.

Indicele de masa corporala: valori
18,49 sau mai putin = subponderal
Intre 18,50 si 24,99 = greutate normala / normoponderal
Intre 25,00 si 29,99 = supraponderal
Intre 30,00 si 34,99 = obezitate de gradul I
Intre 35,00 si 39,99 = obezitate de gradul II
40,00 sau mai mult = obezitate morbida

Potrivit rezultatelor studiului, cu cat indicele de masa corporala crestea peste valoarea de 19, cu atat mai putin barbati considerau femeile in cauza atragatoare.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *