Search for content, post, videos

Ce fel sa alegi cel mai bun moment pentru sex, in functie de sex

Cu totii avem un bioritm sexual dictat aproape in totalitate de hormoni. Cunoasterea ritmului propriu, dar si pe cel al partenerului va poate ajuta sa aflati cand exista cea mai mare disponibilitate pentru sex in viata de cuplu.

In mare, barbatul este mai activ din punct de vedere sexual dimineata iar femeia, seara. Principala explicatie a acestei diferente majore intre sexe tine de secretiile hormonale diferite.

 

Barbatii, “pusi pe treaba” dimineata

In cazul barbatilor, testosteronul (hormonul sexual masculin) este eliberat in cele mai mari cantitati in organism dimineata, mai precis intre orele 7 si 9. Si asta nu e tot. In acest interval orar se secreta in organism si o cantitate considerabila de cortizol, hormon eliberat, in mod normal, pentru a ne linisti in situatiile stresante. Combinatia de testosteron si cortizol are pentru barbati un rezultat reflex: erectia matinala.

Potrivit studiilor, la ora 7, nivelul hormonilor masculini este cu 20% mai crescut decat in alte momente ale zilei. Iar barbatii care se trezesc putin mai tarziu, in jurul orei 9, au o cantitate de hormoni chiar cu 50% mai mare.

Sex in loc de pranz pentru femei

Situatia difera la femei, acestea avand cel mai scazut libido dimineata. Practic, la inceputul zilei, cand barbatul “este pus pe treaba”, sexul este ultimul lucru la care se gandeste o femeie. In prima parte a zilei este aproape imposibila o sincronizare a libidourilor, sustin psihologii.

Femeile incep sa-si ascuta simturile legate de sexualitate de-abia in jurul pranzului, cand dorita sexuala a barbatului este inlocuita cu stresul de la serviciu.

Totusi, intre orele 13 si 16 exista un moment cand libidourile ambilor parteneri ating punctul culminant. Asadar, daca va puteti intalni in pauza de masa, profitati de moment, pentru ca doua ore mai tarziu dorinta sexuala scade in cazul ambilor parteneri.

Desi hormonii masculini ajung din nou la un nivel ridicat in jurul orei 19, iar cei feminini sunt mai activi de-abia la ora 22, undeva intre aceste ore cei doi parteneri se pot sincroniza pentru a atinge satisfactia maxima.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *