Search for content, post, videos

Ce detesta femeile maritate sa auda

Orice afirmatie/replica ce implica invadarea vietii personale prin oferirea de sfaturi poate fi o sursa generatoare de nervi pentru femeile maritate.

 

Fiecare ar trebui sa se preocupe de propria lui viata si sa inceteze sa arate in diverse conversatii ca „el stie mai bine”. Insa este aproape imposibil ca femeile (mai cu seama) sa nu fie puse in situatii jenante, mai ales cand participa la intalniri cu vechi prieteni/colegi sau cu familia. Iar sarbatorile de iarna reprezinta un cadru ideal pentru aparitia acelor „sfaturi” pe care femeile maritate le detesta!

 

Iata ce detesta femeile maritate sa auda!

 

„Si, cand o sa aveti copii?” – este poate una dintre cele mai frecvente intrebari lansate la mesele in familie cuplurilor maritate care nu au copii. Indiferent ca sunt casatoriti de o luna sau trei ani, aceasta intrebare apare si este teribil de enervanta pentru ambii parteneri. Pana una alta, exista numerosi factori pentru care un cuplu casatorit nu are inca un copil, acesta fiind un subiect delicat si intim de discutie care nu are ce cauta la o masa in familie!

 

„Cum e sa fii maritata?” – oare ce asteapta persoana care pune o astfel de intrebare? Un raspuns existential care sa-i lumineze intreaga perspectiva asupra vietii? Este aproape imposibil de oferit un raspuns la o asemenea intrebare fara sa fie unul total stupid.

 

„Te-ai schimbat…” – unele persoane (binevoitoare sau pur si simplu rautacioase) arunca o astfel de afirmatie in mijlocul intalniri referindu-se la „schimbarea” prin care a trecut femeia dupa casatorie. Dincolo de faptul ca nu ofera niciun punct exact de referinta (Te-ai schimbat? In ce sens? Cum? etc.), intrebarea este si usor jignitoare (pe putin). Adica inainte de maritis nu era o persoana sincera in comportament si abia dupa ce si-a pus verigheta pe deget a putut sa-si dezvaluie adevarata personalitate sau ce?!

 

„Nu ai luat numele lui?!” – intrebare frecvent pusa femeilor maritate care au ales sa-si pastreze numele de fata sau au alipit si numele de familie al barbatului alaturi de cel de fata. Cu alte cuvinte, Ioana Popescu care s-a maritat cu Ion Muraru a ramas fie Ioana Popescu, fie Ioana Popescu Muraru, ca exemplu. Insa, pana una alta, ce le pasa oamenilor din jur, chiar si celor din familie, de optiunea numelui?!?! Din nou, este o chestiune strict personala care se discuta doar cu sotul.

 

„De ce nu va luati casa?” – majoritatea cuplurilor casatorite vor o casa a lor, nu sa stea in chirie, dar o parte mica prefera sa locuiasca in chirie. Oricum ar fi, nu trebuie sa exista loc de discutie pe aceasta tema. Poate acel cuplu se chinuieste sa stranga bani de avans pentru un credit la casa ce o sa-i lege la cap pe urmatorii 30 de ani, poate pur si simplu prefera chiria pana mostenesc o locuinta sau poate prefera chiria si punct. Este o alegere personala conditionata de factori care-i influenteaza in mod direct, iar toate acestea nu trebuie sa fie subiecte de discutia la reuniuni.

 

„Ce parere ai de socri?” – o intrebare teribil de enervanta cand este pusa cu mai multe persoane de fata sau cu sotul. Pana una alta, ce poate sa raspunda femeia maritata? „Nu-i suport!” sau „Sunt grozavi?” Oricum ar fi, este un subiect de discutie care poate fi abordat cel mult cu cel mai bun prieten.

 

„Nu va plictisiti impreuna?” – din nou o intrebare care nu are niciun raspuns viabil.

 

„Eu nu ma voi casatori niciodata!” – alegerea de a nu te casatori este strict personala si nu trebuie prezentata in mijlocul unei reuniuni cu cupluri casatorite. Pana una alta, ce vrea sa obtina persoana care spune asta de la audienta iar casatoritii ce ar putea sa-i raspunda?!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *