Search for content, post, videos

Ce anume au nevoie barbatii pentru a fi fericiti in casnicie si ce trebuie sa stie femeile

Gesturile mici fac diferenta in orice relatie, iar intr-o casnicie aceastea sunt cu atat mai importante daca sotii vor sa fie fericiti.

Aprecierea este unul dintre aspectele cele mai importante dintr-o relatie de cuplu. In cazul unei casnicii, fericirea in relatie este aproape imposibila fara apreciere. Specialistii in relatii maritale si persoanele casatorite si fericite in casnicie stiu secretul unei relatii durabile care ofera implinire sufleteasca: aprecierea. Cu cat o femeie isi arata recunostinta, aprecierea fata de partenerul ei, cu atat acesta va oferi mai mult, va incerca sa fie un om mai bun in relatia cu ea.

 

Iata ce trebuie sa stie si sa faca o femeie pentru a-si face barbatul fericit in casnicie!

 

Sa-i recunoasca eforturile depuse si sa-i fie recunoscatoare

 

Multe femei sunt recunoscatoare partenerilor lor pentru ceea ce fac acestia in relatie, dar nu stiu sa-si arate recunostinta, nu spun „multumesc”. Desi recunostinta, aprecierea se pot manifesta prin gesturi, aceste sentimente trebuie si exprimate verbal.

 

Barbatii sunt, in esenta, firi simple care reactioneaza la gesturi simple. Iar un simplu „multumesc” din partea sotiei in momentul in care face ceva bine va fi cu siguranta apreciat de barbat. Mai mult, ii va ajuta sa-si consolideze sentimentul de utilitate, dar il va face si sa inteleaga in profunzime scopul sau in relatia de cuplu: crearea unui mediu cald, tandru, intelegator si, per ansamblu, fericit. Nu degeaba o evaluare psihologica la care au participat peste o mie de cupluri casatorite a aratat ca, pentru 72% din barbati, „multumesc” este echivalentul la „te iubesc”.

 

Asadar, unul dintre gesturile pe care nicio femeie maritata care isi doreste o casnicie fericita nu ar trebui sa le uite este sa multumeasca sincer pentru eforturile depuse de sotul ei.

 

Sa-i spuna ca a facut o treaba buna

 

Poate nu a spalat vasele exceptional de bine, poate dulapul montat de el nu este la linie, poate a durat prea mult pana a schimbat lustra din sufragerie. Chiar si in astfel de momente, cand barbatul nu a excelat intr-o activitate care tine de casa, este indicat ca femeia sa-i aprecieze efortul si chiar sa-l laude. Dar laudele nu trebuie sa fie atribuite doar activitatilor casnice, ci si celor profesionale sau, pur si simplu, extraconjugale.

 

Ori de cate ori un barbat face ceva bine, partenera lui ar trebui sa-i spuna ca „a facut o treaba buna”, sa-l laude, pentru ca astfel increderea in sine a barbatului creste, iar acest aspect este esential pentru bunastarea lui psihica si emotionala care influenteaza relatia de cuplu.

 

Sa complimentezi un barbat pentru ceea ce face are un impact emotional semnificativ de care ar trebui sa se foloseasca femeile care sunt dispuse sa depuna eforturi pentru o casnicie fericita.

 

Sa-i spuna ca este un tip exceptional

 

Chiar daca nu arata ca Apollo, o femeie ar trebui sa-i arate partenerului ei ca-i iubeste trupul. Chiar daca uneori are o atitudine prea critica, o femeie ar trebui sa-si laude barbatul ori de cate ori da dovada de intelegere.

 

Per ansamblu, o femeie maritata ar trebui sa-i dea de inteles, mai ales verbal, sotului ei ca este un tip exceptional. Chiar daca nu este perfect, nu strica daca ea ii spune/arata ca este perfect pentru ea. Ba dimpotriva, in felul acesta femeia consolideaza sentimentul de apartenenta al barbatului ei la relatia de cuplu. Iar acest tip de lauda nu trebuie sa fie adresata doar cand face ceva exceptional. Daca se trezeste dimineata inaintea ei si face cafeaua este un motiv suficient pentru a-i spune ce sot bun este. Daca o lasa duminica sa doarma in timp ce el are grija de copil este un alt motiv sa-i spuna cat il apreciaza pentru ceea ce face.

 

Sa-i spuna ca-l doreste si ca o satisface

 

Nu exista viata sexuala perfecta in casnicie, dar cu siguranta poate fi multumitoare si implinitoare, in ansamblul ei. Iar acest fapt trebuie sa fie verbalizat de catre sotie. Mai mult, un barbat care se simte dorit sexual de femeia lui este un barbat fericit, implinit. Cu cat el este mai constient de faptul ca este dorit sexual si de faptul ca-si satisface sotie, cu atat barbatul va fi mai putin tentat sa calce stramb si cu atat relatia de cuplu va fi mai fericita.

 

Sa-i spuna ca o face fericita

 

88% din barbati se topesc cand aud din gurile partenerelor lor ca sunt fericite alaturi de ei. Un zambet larg cand pasesc in casa, o imbratisare calda cand ajung acasa sau chiar cuvintele „cat de mult ma bucur ca ai venit” sau „cat de fericita sunt ca esti acasa” reprezinta gesturi mici prin care o femeie isi poate manifesta starea de bine in casnicie, iar acest fapt va fi cu siguranta in beneficiul celor doi soti.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *