Search for content, post, videos

Cauti fericirea? Ia aceste 5 decizii importante ca s-o gasesti!

Atingerea fericirii nu tine neaparat de ce anume ni se intampla in viata de zi cu zi, ci de modul in care abordam, in care privim evenimentele in care sunt angrenati cu sau fara voia noastra.

 

De altfel, fericirea nu este un tel maret greu de atins, asa cum cred multi dintre noi. Exista cateva decizii importante pe care, daca le luam, ne putem bucura de implinirea sufleteasca si nu numai dupa care tanjim.

 

1. Asuma-ti propria viata

 

Inceteaza sa mai dai vina pe altii pentru ceea ce ti se intampla, pentru starea ta negativa de spirit. Chiar daca nu ti-ai creat de unul singur probleme, chiar daca nu ai cautat tu nod in papura, chiar daca deciziile proaste nu-ti apartin tie, viata ta iti apartine asa ca asumati-o, inclusiv modul in care o traiesti.

 

Ia decizia de a te “redecide”. Reexamineaza-ti obiectivele si visurile. Nu mai presupune ca ceea ce-ti doreai ieri sau oricand in trecut este valabil si astazi si te va ajuta in viitor. Tu te schimbi pe zi ce trece, motiv pentru care si nevoile si dorintele tale se schimba. Priveste spre viitor, nu-l construi ghidandu-te dupa visurile neimplinite ale trecutului.

 

2. Transforma-ti munca intr-o bucurie

 

Fie ca ai jobul pe care ti l-ai dorit toata viata, fie ca ai o cariera in adevaratul sens al cuvantului, fie ca lucrezi acolo unde “ai nimerit” si nu renunti la job pentru ca, in mod firesc, ai nevoie de bani ca sa te intretii, fa tot posibilul pentru a te duce cu placere la munca. Transforma-ti munca intr-o bucurie.

 

Identifica tot ce este pozitiv in activitatea ta de munca. Poate fi vorba de cafeaua sau ceaiul baut dimineata, cand ajungi la munca. Poate fi vorba de un coleg sau mai multi a caror companie te destinde. Poate fi vorba de realizarile tale, de bucuria faptului ca ai facut un anumit lucru bine, poate fi faptul ca ai reusit sa dregi busuiocul stricat de altii. Oricum ar fi, schimbati abordarea negativista cu privire la jobul tau si cauta sa gasesti partile pozitive.

 

3. Fa “curatenie” bancara

 

Asigura-ti financiar viitorul. Scapa de datoriile pe care le ai. Poate ai facut un overdraft pe care nu ai reusit sa-l acoperi. Fa un credit pentru a-l acoperi si plateste lunar, pentru doi-trei ani, o rata modica pentru a scapa de datoria la banca facuta prin overdraft. Oricum ar fi, scapa de datorii. Nu poti deodata, acorda-ti timp. Seteaza-ti un termen limita, poate sase luni, poate un an, poate mai mult pentru a-ti acoperi treptat datoriile fara a-ti scadea nivelul de trai.

 

In cazul in care esti intr-o relatie de cuplu, acorda atentie laturii financiare. Multe femei lasa pe seama barbatilor sa se ocupe de veniturile intrate in casa sau invers, ele sunt “contabilele” in relatie, iar ei nu stiu nici macar cat platesc la factura de internet. Aminteste-ti relatia implica munca in doi, responsabilitate impartita la doi. Discuta cu partenerul de cuplu si impartiti-va responsabilitatile astfel incat niciunul dintre ei sa nu se simta, la un moment dat, surmenat de grija banilor.

 

4. Afla de ce esti aici

 

Incearca sa descoperi motivul pentru care traiesti, practic, da o insemnatate vietii tale. Nu exista niciun scop general al vietii pe care sa si-l poata asuma fiecare om in parte. In realitate, fiecare individ da (sau nu) sens propriei vieti. Iar cel mai simplu mod de a descoperi care este sensul propriei vieti este sa identifici acel “ceva” care te implineste sufleteste.

 

5. Da inapoi din ceea ce primesti

 

Tine cont ca viata in sine este un schimb. Acumuleaza cat vrei sa acumulezi pentru tine insuti, dar da si inapoi din ceea ce ai. Chiar daca este putin. De la donatii de bani, de carti, de haine, la a invata pe cineva sa faca ceva fara sa-i ceri bani sau la voluntariat. Indiferent cat de “blanda a fost existenta” cu tine (sau poate nu a fost), pentru a putea primi trebui sa stii sa oferi mai intai.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *