Search for content, post, videos

Cat trebuie sa slabesti ca sa arati mai atragatoare

Ai dat jos cateva kilograme dar nimeni nu a observat? Oamenii de stiinta de la Universitatea din Toronto (Canada) au reusit sa stabileasca numarul de kilograme cu care greutatea unei persoane trebuie sa scada pentru a fi observata de ceilalti si a fi considerata mai atragatoare (in ipoteza in care avea de unde sa slabeasca).

“Femeile si barbatii trebuie sa se ingrase sau sa slabeasca intre 3,5 si 4 kilograme pentru ca ceilalti oameni sa observe o diferenta”, spune profesorul Nicholas Rule. Mai mult de atat, “femeile si barbatii trebuie sa slabeasca de doua ori mai mult de atat pentru a fi considerati mai atragatori”, adauga Rule. Asadar, o persoana supraponderala, deci cineva care are kilograme in plus, trebuie sa dea jos aproximativ 7-8 kilograme pentru a fi considerata mai atragatoare.

Dar nu prin analizarea unei siluete au ajuns la aceasta concluzie professorii Nicholas Rule si Daniel Re, ci a chipurilor. Practic, tesutul adipos de la nivelul fetei este un bun indicator al Indicelui de Masa Corporala (greutate raportata la inaltime) si poate spune foarte multe despre sanatatea unei persoane. Un chip “grasun”, “rotunjor” este asociat cu un sistem imunitar slabit, cu functii cardiovasculare slabite, cu infectii respiratorii frecvente, a atras atentia Rule.

Nicholas Rule si Daniel Re au creat un album cu numeroase fotografii faciale cu femei si barbati cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, care au fost modificate digital prin cresterea tesutului adipos la nivelul femei si prin scaderea lui (ingrasare si slabire).
Cercetatorii au descoperit ca voluntarii au observat diferente de greutate abia cand indicele de masa corporala al fiecarui subiect din fotografie era modificat cu aproximativ 1,33 puncte (3-4 kilograme), iar persoanele supraponderale erau descrise ca “mai atragatoare” abia cand IMC al lor scadea cu 2,5 puncte (7-8 kilograme).

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *