Search for content, post, videos

Cat iti ia sa treci peste o desparire – ce spune stiinta

Este dificil sa indici cat timp ia unei persoane sa trece emotional peste o despartire dureroasa. Unii au nevoie de o luna, altii de un an. Insa exista un factor care poate indica exact cat timp necesiti pentru a depasi durerea despartirii, indiferent cat de mult a durat relatia de cuplu!

 

“Timpul vindeca tot” – am auzit aceasta zicala de o mie si una de ori si, pana in prezent, s-a dovedit a fi mereu adevarata. Chiar daca nu vindeca in totalitate, unele rani fiind prea adanci pentru a nu lasa cicatrici, oricum ar fi, trecerea timpului are capacitatea de a estompa durerea unei despartiri.

 

Unele persoane considera ca au nevoie de jumatate din perioada cat a durat relatia pentru a-si reveni. Adica daca relatia a fost lunga de un an, au nevoie de sase luni pentru a trece peste durerea despartirii si peste dorul de fostul partener.

 

Insa aceasta “regula” este supusa multor variabile. Ganditi-va doar de cate ori Facebook nu ne aminteste, sub o forma sau alta, de existenta fostului partener, afisandu-ne uneori fara sa vrem activitatea celui pe care incercam sa-l uitam. Insa, in ajutor ne vine un studiu publicat in revista de specialitate “Journal of Positive Psychology” care ne indica, stiintific, cat timp are nevoie un om pentru a trece peste o relatie esuata si o despartire dureroasa!

 

Potrivit cercetarii, aproximativ o treime din oameni, femei sau barbati, necesita aproape trei luni (mai exact 11 saptamani) pentru a depasi o despartire dureroase, pentru a incepe sa vada acele aspecte pozitive din viata lor pe care le treceau cu vedere din cauza durerii sufletesti.

 

Practic, dupa 11 saptamani de la despartire incepe reconstruirea emotionala a individului si diminuarea treptata a durerii. Intr-adevar, pentru celalalta treime, perioada de timp poate fi si mai scurta, dar si mai lunga, in functie de natura fostei relatii, a despartirii, dar si a individului in cauza care se lupta cu propria-i durere emotionala.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *