Search for content, post, videos

Cat de nociva este singuratatea. Efectele sunt crunte pentru sanatate si viata

Singuratata este cat se pate de nociva si ca poate avea efecte crunte pentru sanatate, se arata intr-un studiu recent realizat de Universitatea Brigham Young din SUA.

 

Mai precis, singuratatea ar putea fi mai nociva pentru sanatate decat fumatul sau chiar decat obezitatea, potrivit studiului mentionat mai sus.

 

La studiu au participat peste 300.000 de persoane iar concluziile au fost unele alarmante.

 

Efectele negative pentru sanatate si viata ale singuratatii:

 

– Viata petrecuta in singuratate are efecte majore asupra organismului, facandu-l sa „doreasca” sa se stinga mai repede.

– Persoanele care au un partener de viata, care traiesc alaturi de parinti sau de copii, au sanse cu 50% mai mari sa aiba o batranete sanatoasa si lipsita de griji.

– Oamenii care nu au prieteni sunt foarte nemultumiti de viata lor. Potrivit unui alt studiu, persoanele care au prieteni la locul de munca au sanse cu 96% mai mari sa se simta fericite si implinite.

– Lipsa unei jumatati, a unei persoane iubite poate scurta durata vietii drastic si poate sa faca, totodata, ca viata sa fie de calitate slaba. Se pare ca singuratatea pe termen lung poate reduce speranta de viata chiar cu 10 ani, potrivit unui alt studiu, efectuat de aceasta data la Universitatea Harvard din SUA.

– Un mare pericol poate fi considerat si faptul ca, potrivit unui alt studiu realizat la Harvard, singuratatea este contagioasa. Astfel, oamenii singuri le insufla un sentiment de singuratate si celor carora le povestesc ce fel se simt din cauza ca sunt singuri.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *