Search for content, post, videos

Cat de multe stii despre orgasm? 9 adevaruri nestiute despre placerea suprema

Orgasm, climax, placere sexuala suprema, indiferent cum l-am numi, punctul culminant al excitatiei sexuale este pe atat de enigmatic pe cat este de dezbatut si, bineinteles, dorit.

1. Hormonul principal eliberat in timpul orgasmului

In timpul climaxului, hipofiza elibereaza oxitocina, supranumita „hormonul iubirii”, „hormonul starii de bine” sau „hormonul atasamentului”. Acesta este esential pentru legarea relatiilor interumane, de la apropierea emotionalã dintre mama si nou-nascut pana la cresterea si manifestarea afectivitatii in relatia de cuplu.

2. Distanta dintre clitoris si vagin influenteaza sansele de obtinere a orgasmului

Cu cat distanta dintre clitoris si orificiul vaginal este mai mica, cu atat stimularea sexuala este mai intensa, determinand placere sporita si, implicit, crescand sansele de atingere a orgasmului.

3. Numarul de orgasme in timpul unei partide de sex

Teoretic, o femeie poate avea numeroase orgasme in timpul aceleasi partide de sex, insa practic depinde atat de capacitatea fiecareia de a atinge climaxul, de factor emotionali, fizici si psihologici, cat si de „dexteritatea” partenerului sexual.

4. Cel mai simplu mod de a atinge orgasmul

Masturbarea este cea mai eficienta metoda de a atinge climaxul, mai ales n cazul femeilor. De altfel, majoritatea femeilor care reusesc sa atinga orgasmul in timpul unei partide de sex se stimuleaza clitoridian.

5. Cel mai bun „artificiu” pentru intensificarea orgasmului

Pe langa masturbare ca metoda de atingere a orgasmului, folosirea lubrifiantului este cel mai bun „artificiu” pentru intensificarea climaxului.

6. Cine are orgasm mai lung

Orgasmul barbatului dureaza, in medie, sase secunde, in timp ce climaxul feminin se poate extinde chiar si pe 23 de secunde.

7. Ce femei au sanse mai mari de a atinge orgasmul

S-a dovedit statistic ca femeile au sanse mai mari de a atinge climaxul in timpul partidelor de sex cu parteneri stabili, in relatii de lunga durata, decat in timpul unor relatii pasagere.

8. Unele femei nu pot atinge orgasmul

Sexologii estimeaza ca intre 10% si 15% dintre femei sunt anorgasmice, asadar nu poseda capacitatea de a atinge placerea sexuala suprema.

9. Cel mai bun moment din luna pentru a atinge orgasmul

Ciclul menstrual (regulat) al unei femei are 28 de zile, numarul din prima zi de sosire a menstrei. In perioada celor 28 de zile, ziua a 14-a este cea mai favorabila pentru atingerea orgasmului, exact atunci cand femeia este la ovulatie, caci sensibilitatea clitoridiana creste semnificativ.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *