Search for content, post, videos

Cat de mare este riscul ca partenerul sa te insele

Infidelitatea in cuplu nu tine doar de lipsa de satisfactie sexuala a partenerului care insala, ci si de teama acestuia de a esua pe plan sexual, combinata ca ignorarea consecintelor pe termen lung alte ale aventurii amoroase.

 

Desi este ciudat sa te gandesti ca inseli pentru ca ti-e teama sa esuezi pe plan sexual, aparent fiind vorba de doua concepte total diferite, din punct de vedere psihologic, oamenii care insala incearca sa-si demonstreze lor insisi ca sunt fiinte sexuale demne de dorit si performante tocmai pentru ca le este teama ca nu sunt asa cum si-ar dori. Astfel ca simt nevoia sa-si dovedeasca capacitatile sexuale calcand stramb prin alte paturi.

 

Daca in trecut barbatii obisnuiau sa-si insele mai mult partenerele decat femeile, in prezent, diferenta dintre numarul de acte de infidelitate comise de femei si de barbati este tot mai mica. Practic, si femeile au inceput sa insele mai mult decat inainte.

 

Intr-o relatie de cuplu, cel mai des intalnit motiv pentru ca unul dintre parteneri sa insele tine de lipsa de satisfactie in relatie. Cu cat esti mai nemultumit de relatia de cuplu, cu atat sunt sanse mai mari sa calci strambi. Acest motiv este valabil, mai mereu, in cazul femeilor. Ele nu insala pentru ca sunt nemultumite de relatia de cuplu.

 

Pe de alta parte, conteaza si natura sexuala a fiecaruia cand vine vorba de indifelitate.

 

Barbatii care se excita mai usor sunt mai predispusi sa insele. Astfel ca un barbat care se excita la vederea unei femei imbracate mai sumar prezinta riscuri mai mari de infidelitate decat un barbat care, pur si simplu, isi clateste ochii la fundul abia acoperit de fusta scurta, fara sa se simta insa excitat.

 

Totodata, cel care nu este sigur pe propria sexualitate va cauta mereu moduri de a-si dovedi ca “inca mai poate”. Este una dintre principalii factori care mana un barbat sa se culce cu o alta femeie, in timp ce reprezentantele sexului frumos se limiteaza la a-si dovedi ca “inca mai pot” cochetand cu alti barbati decat partenerii, fara a ajunge neaparat in asternuturi straine.

Pe de alta parte, mai exista si factorul financiar care poate predispune la inselat.

 

4 mituri demontate despre sindromul colonului iritabil

Femeile care au salarii mai mici decat partenerii lor insala mai rar decat cele care au acelasi venit cu cel al sotilor. Pe de alta parte, in cazul barbatului, situatia este diferita. Un barbat care castiga mai putin decat sotia lui cu atat mai mult o sa incerce sa-si dovedeasca ca “mai poate” inseland, pentru ca sentimentele lui de inferioritate si neincredere in sine sunt accentuate de faptul ca nu este el principalul sustinator al familiei. Insa nici un venit mai mare nu te fereste de infidelitate. Un barbat care castiga mult mai mult decat sotia sa si contribuie mai mult la intretinerea familiei, daca insala, o va face pentru a-si satisface propriul ego. “Pana una alta, eu sustin tot (chiar daca o face partial in realitate), ea isca tot felul de neintelegeri, macar atat sa mi se cuvina si mie” – iata unul dintre cele mai frecvente argumente gasite de un barbat pentru aventurile sale amoroase.

 

Mai conteaza si religia sau, mai exact, nivelul de religiozitate al persoanei. Un om credincios prezinta mai putin riscuri de infidelitate decat unul care nu are nicio afinitate religioasa.

 

Astfel ca portretul partenerului care insala arata cam in felul urmator: este usor excitabil, simte ca “nu se mai tine ca pe vremuri” si ca femeile nu mai trag la el ca inainte, castiga mai putin decat iubita sau mult mai mult decat ea, nu are nicio afinitate religioasa, iar prin mare parte din activitatile sale incearca sa dovedeasca ca este bun in ceea ce face, avand mereu nevoie de confirmare.  

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *