Search for content, post, videos

De ce casnicia tine departe bolile la batranete

Casnicia ajuta la mentinerea sanatatii, mai ales la batranete. Iata concluzia un studiu publicat in „Age and Ageing”, potrivit caruia linistea sufleteasca si lipsa stresului la varsta inaintata, datorate vietii in doi, tin departe problemele de sanatate la batranete.

Vrei o viata lunga si cat se poate de sanatoasa? Atunci casatoreste-te si ramai maritata cu acelasi barbat pana cand moartea va va desparti! Aceasta este recomandarea unui grup de cercetatori din Taiwan, care au realizat un studiu publicat in revista de specialitate „Age and Ageing”.

Potrivit rezultatelor cercetarii, casnicia tine departe bolile la batranete sau le atenueaza simptomele, cel putin. Viata in doi pare a fi secretul sanatattii la varste inaintate, pentru ca ceasul biologic al partenerilor ticaie mai incet decat la persoanele despartite.

Din punct de vedere stiintific, specialistii taiwanezi au descoperit ca partenerii casatoriti de multa multa vreme au un numar mai mari de telomeri, agenti care protejeaza cromozomii din ADN. Cu cat numarul de telomeri este mai mare, cu atat speranta de viata creste, pentru ca organismul este mai protejat in fata problemelor de sanatate.

Studiul arata ca persoanele cu casnicii de lunga durata au mai multi telomeri decat cele care au trecut prin momente tulburatoare de despartire, voluntare sau involuntare. Practic, telomerii limiteaza pagubele survenite la nivelul celulelor, pe fondul trecerii timpului si a stilului de viata. Astfel, inima este mai protejate in fata problemelor cardiace, in cazul persoanelor casatorite de multa vreme.

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Afacerea ta</cite>

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul:invetiengleza.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *