Search for content, post, videos

De ce casatoria face oamenii mai fericiti, cel putin pe termen lung

In ciuda gurilor rautacioase si a exemplelor negative, persoanele casatorite sunt mai fericite pe termen lung decat cele care nu-si oficializeaza relatia sau decat cele singure.

Un studiu publicat in Journal of Research in Personality arata ca, desi exista sanse ca mariajul sa nu ii faca pe parteneri mai fericiti decat atunci cand erau singuri, pe termen lung prezinta un beneficiu mult mai mare decat daca nu ar fi avut loc casatoria.

Personalitatea si adaptarea

Yvana Anusic si Richard Lucas din cadrul departamentului de psihologie al Universitatii din Michigan (SUA) au studiat mii de cupluri casatorite, dar si necasatorite pentru a stabili nivelul de implinire si fericire al acestora. Totodata, ei au analizat cum ajuta personalitatea ca individul sa se adapteze la schimbari majore, precum casatoria.

 

CITESTE SI

Cum sa iti refaci viata dupa un divort

Iata cum poate duce fericirea in cuplu la divort!

Procedura unui divort in Romania pentru un cetatean roman

In mod surprinzator, cercetatorii au descoperit ca, in mare pare, personalitatea nu ajuta prea mult in procesul de adaptate la chestiunile importante petrecute pe parcursul vietii unei persoane.

Rezultatele cercetarilor au aratat ca personalitatea ajuta, mai degraba, la modul in care oamenii reactioneaza la marile evenimente, nu la cum se adapteaza.

Influenta benefica a mariajului

In acest context, daca omul nu este singur, ci implicat intr-o casnicie in care lucrurile decurg cat de cat bine are sanse mai mari atat la adaptare, cat si la a avea o reactie potrivita in fata unor chestiuni inedite sau presante din viata. Motivul principal tine de echilibrul pe care il are in relatie, care se rasfrange in sens pozitiv si asupra propriei firi de a fi.

Totodata, oamenii de stiinta au constat ca partenerii care aveau aproximativ aceeasi varsta si nu s-au casatorit au fost incercati de o scadere treptata a gradului de multumire si fericire in doar cativa ani.

Acest lucru nu inseamna ca persoanelor casatorite le-a crescut nivelul de satisfactie, ci doar ca s-a mentinut la un nivel relativ constant.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *